Nejlepší pražské čtvrti pro život

Praha jako taková je skvělé místo pro život. Potvrzuje to i žebříček Time Out, kde se v roce 2021 Praha umístila na sedmém místě, co se nejlepších míst pro život týče. Ve které čtvrti Prahy se vám bude bydlet nejlépe? Když pomineme osobní preference, na kterých často velmi záleží, máme pro vás přehled těch nejlepší čtvrtí, tak čtěte dál.

Vinohrady - Holešovice
Další čtvrti

Nejlepší pražské čtvrti pro život
Foto: Pixabay

V historickém centru bydlí jen turisti

Karlův most, Pražský hrad, Václavské náměstí nebo Staroměstské náměstí, to jsou nejvíce turistická místa v centru Prahy. Ačkoliv je toto centrum velice krásné a představuje velkou chloubu našeho hlavního města, pro bydlení to značka ideál moc není. Vír turistického centra by vás velmi brzo unavil a za vysokou cenu byste získali jen řadu nevýhod. Na výlet nebo na tour de bar je centrum určitě fajn, ale pro bydlení jsou v Praze i lepší čtvrti.

Nejlepší čtvrť pro bydlení v centru je Praha 2

V širším centru už najdeme čtvrti, které mají super podmínky pro bydlení, třeba Prahu 2 (Vinohrady). Především mladí ocení Náplavku či Riegrovy sady v pohodlné pěší vzdálenosti. Příjemná je také místní historická architektura a škála restaurací, kaváren, obchodů a služeb. Jestli hledáte pronájem bytu Praha, jistě narazíte i na velké množství nabídek právě ve čtvrti Praha 2. Kde dál je bydlení v Praze bydlením snů? Pražané se shodují na Holešovicích.

Industriální Holešovice vás ohromí nejen Stromovkou

V Holešovicích najdete jak historicky ceněné stavby a místa, tak i super moderní skvosty. Je to čtvrť s bohatým kulturnímgastronomickým vyžitím, ve kterém nechybí ani příroda. Holešovicích dominuje Veletržní palác, Národní galerie Praha nebo park Stromovka. Holešovice jsou vhodné místo k bydlení pro všechny včetně rodin s dětmi.

Kde dál se v Praze dobře bydlí

Praha je samozřejmě obrovská a je i mnoho dalších čtvrtí, kde se dobře bydlí. Za zmínku stojí třeba:

  • Košíře
  • Podolí
  • Dejvice
  • Letná

Pak tu jsou i čtvrti, které jsou naopak k bydlení velice neoblíbené:

  • Vypich
  • Palmovka
  • Stodůlky
  • Černý most
  • Zličín
  • Libuš

Je důležitější cena nebo dostupnost centra

Při výběru čtvrti v bydlení hraje velkou roli také cena. Když se obrníte trpělivostí, můžete časem narazit i na cenově výhodné nabídky v bližším centru. Pravděpodobně však budou ty levnější byty lokalizované vždy na okraji města. Ať už se rozhodnete pro pronájem bytu v jakékoliv části Prahy, dejte především na své pocity. Rozhodně nepodceňte prozkoumání okolí a stanovte si jasné preference, které od čtvrti čekáte.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

K čemu je energetický štítek budov a jak jej získat

K čemu je energetický štítek budov a jak jej získat

Nevíte, jak získat energetický štítek domu nebo energetický štítek na byt? Ptáte se, k čemu je vlastně energetický štítek nemovitosti...

Jaká je aktuální inflace v ČR - jak se počítá a vyvíjí

Jaká je aktuální inflace v ČR - jak se počítá a vyvíjí

Máte peníze pod polštářem? Inflace je potichu krade. A bohužel i ze spořících účtů. Zkuste jednoduchou kalkulačku inflace a mějte lepší...

Nejlevnější dodavatel plynu: kalkulačka a srovnání cen

Nejlevnější dodavatel plynu: kalkulačka a srovnání cen

Jaká je aktuální cena plynu? Za kolik se prodává v tarifech dodavatelů? Kdo je nejlevnějším dodavatelem plynu u nás? Čtěte dál a dozvíte se...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY