Jak zjistit svůj ascendent a descendent - výpočet online

S pojmem ascendent se setkáte téměř v každém horoskopu. Co to ale je ascendent a descendent a jaký mají v astrologii význam? Jak zjistit a vypočítat svůj ascendent a jaký má vliv na váš život? Odpovědi na tyto otázky najdete v tomto článku.

Ascendent v Beranu - Ascendent v Býku
Ascendent v Blížencích - Ascendent v Raku
Ascendent ve Lvu - Ascendent v Panně
Ascendent ve Vahách - Ascendent ve Štíru
Ascendent ve Střelci -
Ascendent v Kozorohu
Ascendent ve Vodnáři - Ascendent v Rybách

Jak zjistit svůj ascendent a descendent - výpočet online Foto: Profimedia

Co to je ascendent v horoskopu a jak se určuje ascendent

Ascendent je bodem na ekliptice, kde v okamžik vašeho narození na východním horizontu vycházelo slunce. Jelikož jsou na ekliptice rozmístěna všechna znamení zvěrokruhu a také ostatní planety, ascendent se vždy nachází v nějakém z nich, nebo alespoň nejblíže jednomu z těchto objektů. Právě ascendent vás pak charakteristicky nejlépe vystihuje spolu s vaším znamením zvěrokruhu.

Ascendent a descendent, jaký je vliv ascendentu a význam descendentu

V okamžik vašeho narození je určen nejen ascendent na východě, ale zároveň descendent na západě. Tyto dva body tvoří důležitou osu vaší osobnosti. Zatímco ascendent vyjadřuje vás, vaše touhy a vaši osobnost, descendent určuje vaše budoucí vztahy a lidi, které k sobě budete v průběhu života přitahovat. Descendent určuje, jaké povahové rysy budete v životě hledat u svých partnerů i přátel. Zároveň často zrcadlí vaše vlastní povahové rysy, které se ale vaše podvědomí snaží přehlížet a někdy se mu to daří i celý život.

Význam určení ascendentu

Ascendent má zcela zásadní význam v astrologii. Dokresluje vaši osobnost a prozrazuje, jak působíte na své okolí. První dojem je přece tak důležitý v navazování vztahů a díky ascendentu budete mít lepší představu o tom, jak vás ostatní vnímají. Bez ascendentu není možné určit descendent, který je také velmi důležitý. Díky těmto dvěma atributům vašeho narození je například možné posoudit, jaké předpoklady má váš partnerský život.

Jaký mám ascendent? Jak zjistit svůj ascendent podle znamení a data narození

Astrologové mají k dispozici pomůcky, díky kterým vám znamení ascendentu a descendentu vypočítají velmi přesně a spolehlivě. Používají speciální knihy, ve kterých najdou postavení planet pro každý den. Dále využívají speciální tabulku astrologických domů. K přesnému určení ascendentu je vždy nutné znát:

  • datum narození
  • přesný čas narození
  • místo narození

Všechny tyto informace jsou k výpočtu naprosto zásadní. Bez nich svůj ascendent nezjistíte. Během 24 hodin se na ekliptice protočí všechna znamení, takže bez přesného času narození jde o pouhé tipování.

Výpočet ascendentu a descendentu online zdarma

Běžný člověk nemá k dispozici speciální pomůcky, ani potřebné znalosti astrologů. Daleko jednodušší je tedy využití internetových kalkulaček, které vypočítají znamení ascendentu za vás. Věrohodnost a přesnost těchto kalkulaček je ale často pochybná. Doporučujeme vyzkoušet několik různých kalkulaček online. Bude-li se ascendent opakovat z více zdrojů, pak je to pravděpodobně ten správný.

Ani angličtina vždy nezaručuje kvalitu informací. Zkoušíte-li zjistit svůj ascendent přes zahraniční internetové stránky v angličtině, musíte dbát na přesné informace. U místa narození pak může jít o přesné souřadnice. Čas narození zase může podléhat změnám letního a zimního času, který zahraniční stránky nemusí zohlednit.

Kalkulačka pro výpočet ascendentu a descendentu online, najdi se

Určitě se teď ptáte, jakou kalkulačku pro výpočet ascendentu máte tedy použít. Jednoduchou online kalkulačku najdete například zde. Je vhodná pouze pro ty, kteří se narodili v České republice, protože kolonka “město” je rozbalovací a v nabídce jsou pouze česká města. Po zadání dne, času a místa narození vám ovšem vypočítá ascendent okamžitě. Přesný čas narození převádí s ohledem na střídání letního a zimního času u nás a místo narození převádí na správné souřadnice.

Ascendent a descendent - tabulka

Jelikož je descendent vždy naproti ascendentu, jaký je váš descendent můžete zjistit podle ascendentu v následující tabulce.

Ascendent Descendent
♈Beran Váhy
♉Býk Štír
♊Blíženci Střelec
♋Rak Kozoroh
♌Lev Vodnář
♍Panna Ryby
♎Váhy Beran
♏Štír Býk
♐Střelec Blíženci
♑Kozoroh Rak
♒Vodnář Lev
♓Ryby Panna

Jak se k sobě hodí ascendenty, partneři podle ascendentu

Jak už bylo řečeno, descendent vám prozradí, jaké partnery k sobě přitahujete. Nyní už víte, že vaši osobnost tvoří také ascendent a stejně je to i u ostatních. Narazíte-li na zaručený návod na to, se kterým partnerem vám to bude klapat podle horoskopu, budete vědět, že znamení zvěrokruhu je jen část odpovědi. Zjistěte ascendent svého partnera, nejen ten svůj. Prozradí vám o vaší drahé polovičce věci, které doteď možná zůstávaly skryté.

Popravdě neexistuje kombinace znamení a ascendentů, kteří by spolu nemohli být. Čím lépe ovšem svého partnera (a také sebe samé) znáte, tím více máte (pro vás oba) pochopení. Porozumění je důležité v každém vztahu. Stejně jako trpělivost, důvěra a samozřejmě láska. Vaše ascendenty vám prozradí víc o vás samých i o vašem partnerovi. Jak s těmito informacemi naložíte už bude záležet jen na vás. Nyní se podívejte, jaké charakteristické rysy jsou typické pro jednotlivé ascendenty.

♈Ascendent v Beranu - Descendent ve Vahách

Máte-li ascendent v Beranu, pak velmi často prosazujete své názory a jdete si vždy za svým cílem. Máte silné sebevědomí a jste přesvědčeni o své pravdě v každém konfliktu. Na první dojem působíte na ostatní rozhodně a seriózně. Vás ovšem pohlcuje pocit, že s okolím neustále soupeříte. Kvůli descendentu ve znamení Vah vám vaši partneři často připadají nerozhodní a pasivní.

Vaším úkolem je naučit se nesrovnávat s ostatními. Životní cesta lidí s ascendentem v Beranu často připomíná pohádkové příběhy o bohatých, silných osobnostech, kteří se na své cestě učí najít skromnost a pokoru. Učí se v ostatních vidět blízkost a sounáležitost místo věčného soupeření.

♉Ascendent v Býku - Descendent ve Štíru

Lidé s ascendentem v Býku jsou velmi vytrvalí. Ke svým cílům postupují pozvolna, s jasným plánem a velmi systematicky. Dalším typickým rysem je empatie a schopnost naslouchat ostatním. Descendent ve Štíru pak dodává vašemu životu emocionální exploze a pokouší vaši osobnost žárlivostí. Na jinak velmi stabilní cestě životem je partnerský život kořením, které vás nutí přemýšlet o sobě samých.

♊Ascendent v Blížencích - Descendent ve Střelci

Ascendent v Blížencích značí všestrannost, zájem o všeobecný přehled a přizpůsobivost. Velmi typické pro lidé s ascendentem v Blížencích je, že ví od všeho něco, ale nic neznají příliš do hloubky. Už u dětí s tímto ascendentem je vidět, jak rychle mění svoje koníčky a zajímá je každou chvíli něco nového.

Partneři lidí s ascendentem v Blížencích jsou často vůdčí osobností. Pomáhají svým partnerům vybrat správnou cestu a ve fungujícím vztahu se navzájem inspirují ke skvělým myšlenkám i činům.

♋Ascendent v Raku - Descendent v Kozorohu

Lidé s ascendentem v Raku jsou velmi citliví. Jejich život se řídí pocity a vnitřním řádem. Žádné logické argumenty nepřesvědčí člověka s ascendentem v Raku o pravdě, pokud to “uvnitř cítí jinak”. Po několika špatných zkušenostech si kolem sebe budují hradbu, aby je nikdo nemohl ranit. Úkolem partnera je pak tyto hradby prolomit a přinést do vztahu stabilitu, důvěru a otevřenost. V takovém vztahu pak ascendent v Raku zkrotí svou náladovost a přináší pocit tepla, domova a neustálou péči o svého partnera.

♌Ascendent ve Lvu - Descendent ve Vodnáři

Obrovské charisma, autorita, moc a vášeň. To vystihuje ascendent ve znamení Lev. Tito lidé září ve společnosti a nedají se přehlédnout. To s sebou nese riziko domýšlivosti. Ascendent ve Lvu s sebou často přináší talent k herectví, tvořivost a osobitost. Ve vztahu často vyhledává svobodomyslné partnery, kteří se mu snadno nepodmaní.

♍Ascendent v Panně - Descendent v Rybách

Ascendent v Panně má smysl pro detail, který se může rozvinout v potřebu po dokonalost. Jsou to velmi důvtipní a vynalézaví lidé, kteří se rádi obětují pro ostatní. Špatně ale snáší kritiku ostatních. Jsou velmi zruční, ale špatně reagují na velké životní změny.

Partneři jim často připadají nešikovní, nepraktičtí a soužití s nimi je učí trpělivosti. Mají vysoké očekávání od sebe samých, stejně vysoko ale nastavují žebříček i pro své protějšky. To vede často k oboustrannému zklamání, ze kterého se ale oba mohou poučit.

♎Ascendent ve Vahách - Descendent v Beranu

Před tím, než ascendent ve Vahách dojde k nějakému závěru, nashromáždí si všechna fakta a informace a nikdy se nevrhá do ničeho po hlavě. Na své okolí působí sofistikovaně a zdvořile. Hledá harmonický, dlouhodobý a stabilní vztah.

Za partnera si vybírá tvrdohlavé jedince, kteří ho nutí utřídit si myšlenky a stát za svým názorem, aby se prosadil. V opačném případě ve vztahu ascendent ve Vahách neustále ustupuje a to vede k nespokojenosti na obou stranách.

♏Ascendent ve Štíru - Descendent v Býku

Lidé s ascendentem ve Štíru pohání touha porazit nějaké vyšší zlo. Láká je tajemno a v běžném životě stojí na straně spravedlnosti a dobra. Často si podle toho vybírají i svou kariéru. Ascendent ve Štíru má pronikavý pohled, který může v lidech vyvolávat nejistotu při prvním setkání.

Za svého partnera si často vybírá trpělivé Býky, které stojí pevně nohama na zemi. V takovém vztahu jde pak o souboj neustálých výzev na straně ascendenta ve Štíru a stability a jistoty, kterou přináší descendent.

♐Ascendent ve Střelci - Descendent v Blížencích

Ascendent ve Střelci žije mezi dvěma světy. Hledá vznešené cíle, kterých ale kolem sebe vidí příliš mnoho. Zároveň ho ovládají pozemské a animální instinkty. Na své okolí působí přátelsky a inspirativně.

Ascendent ve Střelci rád přemýšlí nad těžkými tématy. Hledá si partnera, který dokáže rozebrat a zpochybnit jeho názory. Nutí ho k přezkoumávání vlastního myšlenkového systému. Na své cestě se musí naučit nebýt povýšení na svého partnera a ke svému okolí celkově.

♑Ascendent v Kozorohu - Descendent v Raku

Lidé s ascendentem v Kozorohu mají velký smysl pro povinnost a poslušnost plnit příkazy. Jsou díky tomu skvělými zaměstnanci. Dalším typickým rysem těchto lidí je určitá neschopnost organizace a plánování. Není pro ně jednoduché být svým pánem či pracovat z domova. Na své okolí působí ambiciózně a umíněně.

Descendent v Raku k těmto lidem přitahuje citlivé osoby, které do vztahu přináší něhu a emocionální výkyvy. Se svým partnerem se tak můžete naučit, že nemusíte držet své emoce neustále na uzdě. Dokonce si můžete dovolit být někdy dětinští. Péče, kterou descendent v Raku poskytuje, je pro ascendenta v Kozorohu velmi důležitá.

♒Ascendent ve Vodnáři - Descendent ve Lvu

Ascendent ve Vodnáři se dokáže na věci dívat s odstupem. V hádkách ho nepohltí emoce, zachovává klidnou hlavu a dokáže se podívat na problém z druhé strany. Je pro ně těžké řídit se pravidly. Často je porušují a cítí se jimi svázaní. Na své okolí mohou působit výstředně. Mají ovšem velký smysl pro spravedlnost a ostatní jejich společnost vyhledávají zejména, když potřebují poradit s těžkou situací.

Partnery si ascendent ve Vodnáři vybírá tak, aby pro něj vztah byla výzva. Nesnáší pocit, že je přehlížen. Descendent ve Lvu v něm probouzí touhu vybojovat si své místo na výsluní. Pro oba je to cesta, jak najít harmonii a balanc mezi dvěma rozdílnými světy.

♓Ascendent v Rybách - Descendent v Panně

Bujná fantazie, cit pro umění, laskavost a vstřícnost vyjadřuje nejlépe ascendent Ryby. Tito lidé mají ale sklony k pesimismu a bývají melancholičtí. Jejich obětavá povaha je provází celý život. Často pracují ve zdravotnictví a jiných oblastech, kde mohou pomáhat ostatním.

Svého partnera mají potřebu zachraňovat a pečovat o něj. Protějškem jim jsou většinou velmi praktičtí lidé, kteří pomohou zajistit, aby je ostatní nevyužívali. To se totiž obětavým lidem stává až příliš často.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

prosím o výpočet ascendentu. Nar. 07.10.1963, 17:25, Praha Vinohrady

hmmm skutečnost.cz, vypada celkem důvěryhodně :D

Hezký den, to jaký jste ascendent najdete na stánkách najdise.cz v záložce astrologie, nebo horoskopy.
Ta stránka je skvělá, intuitivní a velmi nápomocná. To jsou opravdu Rozbory. Tam naleznete odpověď na Vaši otázku, jaký jste ascendent :)

https://horoskopy.najdise.cz/horoskopy-podle-data- - narozeni

Dobrý den, prosim o výpočet ascendentu: 10.10.84. 12;35, valtice

prosím o výpočet ascendentu. Nar. 5.1.1981, 17:30, Příbram

Dobrý večer, prosím o výpočet ascendentu.. 17. 2. 1983, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, 18:45

Dobrý večer, prosím o výpočet akcendentu.. 17. 2. 1983, Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, 18:45

Prosim.o výpočet ascedentu 13.8.1970.Praha,11.00hod

6.6. 1998 1:30, Kadaň

10.03.2002 15:36, Neratovice

27.02.1974 04:25

Prosím kde zjistit ascendent 3.4.1983 15:20 Campos dos Goytacazes Rio de Janeiro děkuji velmi

Prosím o vypočet ascendt 12,8,1956 v14,00

Prosím o výpočet ascendent 17.07.1982 v 13:50,Kroměříž

Dobrý den prosím o výpočet ascendentní nad.3.9.1974 v 6 h.Děkuji.

Prosím o výpočet ascendentu nar 23.6.1956 v 18 hod Ihlny okr.Poprad SK

Dobrý den prosím můžete mi vypočítat v jakém sem ascedentu když sem se narodila 4.11 1982 ve 4:59 hod v Praze

Dobrý den, prosím ascendent, nar. 23.6.1968, 7:30, Kraslice

Dobrý den, prosím o výpočet ascendentu 5.7.1968, 4:00 hod. Ostrava

Dobrý den, prosím o výpočet ascendentu 26.4.1979, 17.00 hod. Klatovy.

Dobrý večer prosím o výpočet ascendentu 23.10.1980. 23:00 hod. Děkuji.

Dobrý den, prosím o výpočet adcendetu... 11.5.1985,cca 12.00 hod., Beroun. Děkuji p3

Dobrý den, prosím o vypočítání ascendentu: 03. 03. 1980; 07:14
Den: 03
Měsíc: 03 (březen)
Rok: 1980
Čas: 07: 14 hod.
Místo narození: město - Most
Předem děkuji za Vaši pozornost.

Dobrý den, prosím o vypočítání ascendentu: 03. 03. 1980; 07:14.
Předem děkuji za Vaši pozornost.

Dobrý den, prosím o vypocítání ascendent: 04.01.1946, 20:22 Klásterec nad Ohrí. Dekuji predem.

17.3.1971

dobry den prosím o ascendent 28,10,1977, 14:15 Děčín

Dobrý den prosím o výpočet ascendentní. Děkuji
20.04.1975;13:30 Most

Prosím o výpočet ascendentu, dekuji 18.08.1971 18,20 Hradec králové

Ahoj prosím o výpočet ascendentu dekuju . 14.4.1976 , v 2:20 , v Plzni

AHoj

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Co je vlastně zdravá výživa? Žádný extrém!

Co je vlastně zdravá výživa? Žádný extrém!

Skloňuje se ve všech pádech, mluví se o ní snad čím dál více. Ve světě, kde existuje mnoho průmyslově zpracovaných potravin, je totiž velmi...

Koncesionářské poplatky - jak se přihlásit a kdy je platit

Koncesionářské poplatky - jak se přihlásit a odhlásit

Koncesionářské poplatky jsou povinné pro každého, kdo vlastní televizi či rádio. Jak se k nim přihlásit a kdy je platit se dozvíte v tomto...

Srovnání dětských bankovních účtů od 15 let

Srovnání dětských bankovních účtů od 15 let

Chcete svým dětem ukládat kapesné na bankovní účet? 🤗 Rádi byste jim zřídili dětskou platební kartu? Chcete vědět, jaký je aktuálně...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY