Výpočet pohlaví dítěte: Jak to funguje? Pomůže kalkulačka?

Holka, nebo kluk? I když je to padesát na padesát, vždy to každý z nás řeší. Vypočítat, případně ovlivnit pohlaví dítěte se ženy snažily odjakživa. „Zaručené“ babské rady tu byly a budou, a proto otázka pohlaví zůstane i nadále žhavé téma mezi budoucími maminkami.

Podle znamení a podle krve - Chromozomy
Čínský lunární kalendář - Numerologický výpočet
Podle Dr. Jonáše - Domácí testy -  Babské rady

Výpočet pohlaví dítěte Zdroj: Pixabay

Výpočet pravděpodobnosti pohlaví dítěte podle znamení a podle krve

Podle metody výpočtu pohlaví miminka podle stáří krve, se to má tak, že každých sedm let se v lidském těle obměňuje krev. Páru se narodí dítě stejného pohlaví jako rodič, jehož krev je v době početí mladší (čerstvější). Věkový rozdíl mezi partnery musí být minimálně dva roky.

(Ne)úspěšnost metody dokládá jedna z diskutujících – zelva (Modrý koník): „Nám to také nevyšlo. Tedy první kluk ano, ale druhý ne. Dle krve měl být holčička. Teď malinko uvažuji nad třetím a hlásá nám to, že by to byl zase kluk... Už tomu nevěřím. Kamarádce to dle krve také nevyšlo“.

Další z teorií tvrdí, že pohlaví počatého dítěte ovlivňují různé pozice měsíce, které lze určit podle lunárního kalendáře. Pokud by se měsíc v okamžiku početí nacházel ve znamení Lva, Berana, Blíženců, Střelce, Vodnáře nebo Vah, bude to chlapeček. U ostatních znamení půjde o holčičku.

Chromozomové určení pohlaví

Podle některých názorů, pohlaví miminka ve vývoji plodu závisí na tom, která spermie oplodní vajíčko. Pokud se s vajíčkem spojí spermie nesoucí chromozom Y, bude to chlapeček. Když se s vajíčkem spojí spermie s chromozomem X, narodí se holčička.

Pohlavní styk hned po ovulaci prý pomůže k chlapečkovi. Po ovulaci, tedy hned po uvolnění vajíčka, kdy je velká pravděpodobnost, že mezi prvními budou u vajíčka spermie s chromozomem Y. Pohlavní styk těsně před ovulací povede k holčičce. To je totiž největší pravděpodobnost, že když k dojde k ovulaci, přežijí pouze spermie nesoucí chromozom X.

Výpočet pohlaví dítěte: Čínský lunární kalendář

Čínský kalendář plodnosti byl podle některých zdrojů nalezen ve starověké královské hrobce poblíž Pekingu, jiní tvrdí, že ho ve 13. století vytvořil neznámý čínský vědec. Jako nutné údaje pro zjištění pohlaví nenarozeného dítěte je věk matky v době početí a měsíc početí.

V souvislosti s výpočtem pohlaví podle čínského lunárního kalendáře, je k dispozici na webu Babycentre.com aplikace, do které stačí vyplnit požadované údaje. Na stránkách je uvedeno, že předpověď se nezakládá vědeckém základu a je jen pro zábavu. A zábavy přece není nikdy dost!

Numerologický výpočet pohlaví miminka

Server Pro ženy přichází s metodou výpočtu založenou na aztécké tradici. Středobodem výpočtu je číslo 49. K němu se má přičíst číslo měsíce, kdy se má dítě narodit. Od výsledného číslo se odečte věk matky. V případě, že od jejích narozenin v době početí uplynulo 6 měsíců, zaokrouhluje se nahoru, pokud uplynulo méně, pak dolů. Na témže webu je výsledek dán tak, že „cifry čísla, které vám vyjde, pak sečtěte a opakujte, dokud nemáte číslo jednociferné. Pokud je konečné číslo sudé, pravděpodobně se vám narodí holčička, pokud liché, tak chlapeček.“

Výpočet pohlaví dítěte podle Dr. Jonáše

Podle metody slovenského lékaře Eugena Jonáše prý může každá žena počít přirozeným způsobem (pokud je ona i partner z fyziologického hlediska zcela v pořádku), jen důležité vědět kdy. Jonáš byl přesvědčený, že existují určité principy, které řídí plodné a neplodné dny, jen je třeba je najít.

Na webu Přirozené regulace početí, což je také název jeho metody, se píše, že ji rozpracoval do takové podoby, že „dnes nabízí široké uplatnění pro manžele. Od přirozeně neplodných dní, přes výpočet optimálních plodných dnů, početí životaschopného dítěte, až po určení pohlaví. Její úspěšnost je 98,6 %“.

Na základě data, času a místa narození ženy se odvíjí výpočet jejích biorytmů, ty pak určí, který den v měsíci je pro ženu nejideálnější pro zplození potomka, a zároveň se vypočítají optimální dny pro početí chlapce nebo dívky.

Na internetu se objevují zmínky o výpočtu pohlaví dítěte podle doktora Plzáka, ke kterým však zdroje chybí.

10 Babských rad na určení pohlaví miminka

Ovlivnění pohlaví miminka?  Maruška povídala, snažilka Anička s manžou vyzkoušela a Marcelce se narodil mimísek…Na internetu a speciálně na miminkovských webech jsem objevila mnoho erudovaných rad, nicméně řekla bych, že to bude zase fungovat padesát na padesát.

  1. Velmi častý sex prospívá klukům, styk jednou týdně zase holčičkám
  2. Ženy, které touží mít kluka, by měly denně do svého jídelníčku zařadit obiloviny a potraviny bohaté na draslík a vápník
  3. Holčičky berou krásu, u chlapečka byste měla mít čistou pleť a lesklé vlasy
  4. Pokud se nad bříškem houpete prstýnkem a roztočí se, bude to holčička
  5. Trpíte v prvním trimestru nevolnostmi, pravděpodobně nosíte holčičku
  6. Ženy se špičatým bříškem nosí syna, v širokém a oblém bříšku roste dcera
  7. Pokud před sexem žena vypije skleničku červeného vína, narodí se jí holčička
  8. V sudých dnech počnete holčičku, v lichých dnech chlapečka
  9. Jestliže má žena při styku hlavu otočenou k severu, narodí se kluk. Pokud k jihu, tak holčička
  10. Holčičky se počnou lépe za úplňku

Domácí testy: Dr. Max, test se sodou… Dejte na ultrazvuk!

Na trhu jsou v současné době k sehnání domácí testy na určení pohlaví, který určí pohlaví za deset týdnů od početí, a to s více než 90% úspěšností. Provádí se podobně jako těhotenský test, tedy ze vzorku ranní moči.

V diskusích se také probírá téma test pohlaví s jedlou sodou. Angel01 (Emimino): „Dá se do nádoby lžička jedlé sody a počůrá, když šumí nebo pění je to kluk, když je bez reakce je to holka.“ Reakcí je opět víc než dost. Alisek (Modrý koník): „Zkusila jsem a fakt mi to potvrdilo kluka ale beru to s rezervou..nahoda..kalendare a jiny blbosti jsou jen o nahode, nekomu vyjde nekomu ne, nezaklada se to na vedecke studii.“ Marci543 (Modrý koník): „Tak včera jsem to zkoušela.. a nefunguje to.. soda nedělala nic. a čekáme chlapečka.“ Jedlou sodu si radši nechte na čištění domácího stříbra.

Nejběžnějším způsobem, s jehož pomocí vám lékař může říct, zda čekáte holčičku nebo chlapečka, je ultrazvuk. Nejčastěji se k ultrazvukovému určení pohlaví miminka přistupuje kolem 16. až 18. tt. Web Nutriklub uvádí, že „Šikovný lékař dokáže určit pohlaví dítěte, pokud se ho na to zeptáte. Odhadovaná přesnost je kolem 70 až 90 %. Přesnost snižuje poloha dítěte i vývoj pohlavních orgánů.“

Určení pohlaví s nadhledem

Diskuse nad tím, co se narodí rozhodně neutichnou, stejně tak jako hormonální bouře v těhotenství. Různé rady, výměny světových názorů na diskusních fórech a testy, které nemají s vědou nic společného, je třeba brát s rezervou. Jistě se shodneme, že na pohlaví zase tak nezáleží. Dovolím si použít otřepanou, ale pravdivou frázi – hlavně, ať se narodí zdravé miminko. A jestli to bude do rodiny, kde vládne selský rozum, to už záleží na každém z nás.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Kolik je mesicu

My si pohlaví miminka nenecháme říct, abychom měli nějaké překvapení :-) . Výbavičku jsem koupila z https://www.tamaiti.cz/ v neutrálních barvách a pak bude buďto úplně všechno modré, nebo růžové. Mně je jedno, jestli to bude kluk, nebo holčička. Hlavně aby bylo miminko i já zdravé a v pořádku :-) .

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Podrobná těhotenská kalkulačka a výpočet termínu porodu

Podrobná těhotenská kalkulačka a výpočet termínu porodu

Jak spočítat termín početí a porodu? Jak velké je miminko v bříšku? Jaká váha je v těhotenství normální? Těhotenská kalkulačka vám to...

Kalkulačka alimentů na děti - výpočet, tabulky a zákon

Kalkulačka alimentů na děti – výpočet, tabulky a zákon

Otázka alimentů je v České republice ožehavé téma. Potřebujete poradit, jak řešit vaši situaci?☝ V tomto článku najdete veškeré informace o...

Srovnání dětských bankovních účtů od 15 let

Srovnání dětských bankovních účtů od 15 let

Chcete svým dětem ukládat kapesné na bankovní účet? 🤗 Rádi byste jim zřídili dětskou platební kartu? Chcete vědět, jaký je aktuálně...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY