Jak vybrat perfektní dámské a pánské džíny

Džínovina neboli denim je materiál, který nikdy nevyjde z módy. Džíny jsou zkrátka klasika, která by měla být součástí pánského i dámského šatníku. Vlivem módních trendů a postupem času se mění jejich tvar, barva a střih, vždy je však zásadní, aby vám džíny dokonale padly.

Jak vybrat perfektní džíny
Foto: Profimedia

Ačkoliv stále vede nesmrtelná modrá barva, objevuje se řada barev od černé přes bílou až po béžovou. Obrovskou výhodou džínového materiálu je fakt, že ho lze kombinovat prakticky s čímkoliv. Co při jejich výběru zohlednit a na co si dát pozor?

Jaký zvolit střih dámských džínů podle typu postavy?

Většině typů postav v jakékoli velikosti nejlépe sedí džíny s vyšším pasem, proto jsou jedním z nejoblíbenějších typů džínů současnosti. Opticky prodlouží a zeštíhlí nohy a pomáhají definovat pas. Naopak dámské džíny s nízkým pasem zdánlivě rozšiřují boky a stehna tím, že končí v nejširší části trupu. Ideální je tedy volit rovný střih se středně vysokým pasem. K tomuto typu džínů můžete obléct skutečně cokoli – od kožených kratších bundiček, košil po oversize svetry. Inspirací vám mohou být 3 tipy, jak vybrat ten nejlepší přechodný dámský kabát na letošní podzim.

Dámské džíny: Kapsy, barvy, zdobení

Svou roli při volbě džínů hrají i kapsy, které dotvářejí celkový dojem. Dejte si pozor na příliš velké, moc malé nebo naopak žádné kapsy, protože zvětšují zadeček. Důležité je i umístění kapes. Ty příliš na bocích, zadeček rozšiřují, kapsy posazené až moc nízko ho budou opticky stahovat dolů a vytvářet dojem, že padá.

Pokud toužíte po džínech se zdobením, myslete na to, že jakákoliv aplikace přitahuje pozornost a zdůrazní danou partii. Co se týče barev, je známo, že světlé barvy rozšiřují. Nechcete-li, aby vaše stehna působila opticky větší, vyhněte se výraznému zesvětlení u tmavých džínů právě na těchto místech. Roztrhané džíny nebo výšivky na džínovině mají podobný efekt. Za nejuniverzálnější barvu je považována tmavě modrá bez jakéhokoliv šisování a zdobení.

Dámské džíny vybírejte tak, aby vám seděly kolem pasu, aby měly přiměřenou délku nohavic. Jen tak se totiž v nich budete cítit pohodlně.

Jak vybrat ty pravé pánské džíny?

Ani muži to nemají snadné. Vybrat pánské džíny je celkem věda. Opět by měly dokonale padnout a být vyrobené z příjemného a kvalitního materiálu, který vydrží několik let. Při výběru se zaměřte na šířku nohavic. Pravdou je, že příliš těsné džíny se mohou brzy prodřít, a navíc se vám v nich budou hůř vycházet schody. Otestovat je můžete tak, že v nich uděláte dřep.

Jejich volba také podléhá tomu, pro jakou příležitost budou určené. Když sháníte pánské džíny například na neformální večeři, je doporučeno respektovat určitá pravidla. Vhodnou volbou jsou džíny v tmavším odstínu, padnoucí střih bez aplikací, šisování nebo děr.

V případě, že patříte mezi ženy, či muže, co neradi nakupují v kamenných obchodech, zkuste si objednat na e-shopu. Internetové obchody, jako je MODIVO mají širokou nabídku a vybrat si může každý.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Reklamační proces čekají velké změny.

Nová pravidla reklamace: Novela zákona o ochraně spotřebitele

Chystaná novela zákona o ochraně spotřebitele a občanského zákoníku přináší řadu změn ve vztazích mezi obchodníky a zákazníky. Zvláště...

Módní pánská trička s potiskem - podívejte se na nové trendy

Módní pánská trička s potiskem - podívejte se na nové trendy

Jaké jsou aktuální trendy, co se pánských triček týče? Objevte trendy materiály i potisky!

Stručný průvodce zásnubními prsteny: Jak vybrat ten pravý

Stručný průvodce zásnubními prsteny: Jak vybrat ten pravý

Zásnubní prsten je jedním z nejdůležitějších šperků, dámy ho nosí denně a k výběru je tak potřeba přistoupit s rozmyslem. Každá žena je...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY