Inspirujte se přáními k svátku pro muže a ženy

Přání je běžnou součástí oslav jmenin, které původně slavili křesťané, aby si tak připomněli svátky světců. Později se zvyk rozšířil také na nositele těchto jmen. V tomto článku jsme pro vás přichystali přání k svátku pro muže a ženy. Podívejte se na jednoduché texty.

Pro ženyPro mužePodle ženských jmenPodle mužských jmen

Přání k svátku: kytice tulipánů

Foto: Profimedia

Přání k svátku pro ženy: jednoduché texty pro inspiraci

Hledáte přání k svátku pro vaši kamarádku, přítelkyni, maminku, tetu, babičku nebo jinou blízkou ženu ve vašem okolí? Potom se podívejte na následující jednoduché texty, které jí můžete poslat.

Přání k svátku pro ženu: jednoduché texty pro inspiraci
V kalendáři jsem dnes tvoje jméno uviděl, takže bych ti popřát dozajista měl. Se vším všudy užij si svůj den a měj život jako ten nejsladší sen.
Milá maminko, děkuji ti za tvou lásku a podporu. Přeji ti spoustu zdraví a štěstí. Tuto kytici květů ti posílám s láskou a vděčností.
Moje milá nejlepší kamarádko, přeji Ti vše nejlepší k Tvému svátku, ať se ti vše splní, jsi hlavně zdravá a doufám, že toto skromné přání vykouzlí úsměv na Tvé tváři i v tak těžké době.
Sviť, sluníčko, zlatým světlem, s láskou pohlaď zemi teplem. Pohlaď tu, která dnes slaví, a popřej jí štěstí, zdraví. Pošimrej ji za nás maličko, ať dnes září jako sluníčko. Krásný svátek.
K svátku posílám ti vzkaz milý a srdečný, užij si dosyta svůj den báječný. Ať život a práce tě jen a pouze baví, nekonečnou lásku a nejpevnější zdraví.
Tvé jméno dnes napsáno je v kalendáři, já přeji ti, ať se ti jen dobře daří. Ať tvé srdce a očí radostí a láskou září a jen marně honí tě chmury a stáří.
Jsi úžasná žena a každý proto k svátku jen jediné může ti přát. Štěstí, zdraví, krásu, lásku, přátelství a pro princeznu krásný hrad. Tohle všechno život ti může a taky musí určitě dát.

Vtipná přání k svátku pro ženy: inspirující texty jako SMS

Pokud patříte mezi šprýmaře a chcete oslavenkyni pobavit, podívejte se na níže uvedené tipy na vtipná přání k svátku pro ženy.

Vtipná přání k svátku pro ženu: inspirující texty jako SMS
Gratuluji k svátku! Ať ti život přináší tolik štěstí, kolik máš schovaných čokolád před zbytkem rodiny!
Na tvůj svátek máš speciální právo: Můžeš dělat, co chceš, a nesmí ti to být vyčítáno. Platí to až do půlnoci, tak šup do toho!
Přejeme ti na tvůj svátek stolek plný štamprlátek, pěkné chlapy k milování, měkkou postel na vyspání. Slav svůj svátek vesele, jen nespadni z té postele.

Přání k svátku pro muže: jednoduché texty vhodné i pro SMS

Chcete popřát k svátku manželovi, tátovi, synovi nebo jinému blízkému muži ve vašem okolí? Potom se podívejte na níže uvedené tipy.

Přání k svátku pro muže: jednoduché texty pro inspiraci
Dnes jsou tvoje jmeniny, nechť jsou číše zdviženy. Pivo, víno, lihoviny v nich, žádné strasti a samý smích.
Co nemáš, tak to ať máš, dobrých věcí si dopřáváš, života si užíváš a o zlé věci se nestaráš. Také hodně dárků k tomu tvému svátku.
Já ti přeji chlapáku, k svátku štěstí jak máku. Dobrou ženu, dobré zdraví, ať se dneska skvěle slaví.
Ke jmeninám přeji tobě, ať se daří v každé době. Prožij tady super léta, spatři všechny krásy světa.
Dej si pivo, víno nebo šnaps, pro roce máš svátek zas. Zatím to však nepřeháněj, na můj příchod posečkávej. Dám si s tebou, dám si rád, jsi přece můj kamarád.

Přání k svátku pro muže: vtipné texty

Pokud chcete oslavence pobavit a připomenout mu tak, že nemá brát život tak vážně a naopak žít v lehkosti a radosti.

Přání k svátku pro muže: vtipné texty
K Tvému svátku ještě hodně kalných pátků, život dlouhý jako tunel, k tomu slečnu jako cumel.
K svátku ti přeji, aby tvé pivní břicho bylo bráno jako znak prosperity a tvůj gauč byl vždycky pohodlnější než jakékoliv kancelářské křeslo!
Přeji Ti svátek tak plodný, jako jsou Tvé výmluvy, když se nechceš účastnit rodinných oslav.

Přání k svátku: gif

Preferujete pro oslavence pohyblivé přání k svátku? Potom mu pošlete nějaký animovaný soubor GIF. Spoustu jich najdete na YouTube nebo na webové stránce giphy.com.

Přání k svátku podle jmen: ženská

Hledáte přání k svátku podle konkrétního jména? Podívejte se níže na pár příkladů pro ta nejčastější. Jestliže chcete popřát někomu s méně tradičním jménem, nezoufejte. Některá přání, můžete použít i pro něj. Jejich rým se totiž na jménu nezakládá.

Přání k svátku – Martina

Jméno Martina se dávalo ženskému pohlaví především v 70. letech minulého století. Od té doby počet nositelek klesá nicméně jich v České republice najdete v současnosti stále poměrně hodně (více než 81 000). Jejich věkový průměr je 37 let. Svátek slaví se 17. července.

Přání k svátku – Martina
Dneska svoje jmeniny, slaví všechny Martiny. To ti musím rychle popřát a trochu radosti dopřát. Přeji všechno nejlepší, Martině mé nejmilejší.

Přání k svátku – Jana

Čtvrté nejčastější jméno hebrejského původu nosí v České republice více než 265 000 žen. Jejich věkový průměr je poměrně vysoký – 51 let. Jany slaví svátek 24. května.

Přání k svátku – Jana
Moje milá Janičko, ty usměvavé sluníčko. K dnešnímu tvému svátku, přeji ti život jako pohádku. Mnoho lásky, štěstí a zdraví a ať tě být na světě baví.

Přání k svátku – Marie

Pátým nejčastějším jménem, které se dávalo především v poválečném období, je Marie. Jméno hebrejského původu znamená milovaná Bohem. Nosí ho přes 260 000 žen. Svátek slaví 12. září.

Přání k svátku – Marie
Já ti přeji Marie, ať se ti jen dobře žije. Ať tvůj život jak nebeská mana chutná a nikdy nejsi ani trochu smutná. Ať máš v srdci božský klid a své sny si můžeš snít.

Přání k svátku – Eva

Evy slaví svátek na Štědrý den (tedy 24. prosince). Jedná se o 11 nejčastější české jméno, které znamená „živá“ a v ČR existuje více než 152 000 nositelek.

Přání k svátku – Eva
K svátku Tobě, já, má milá Evičko, přeji lásku, štěstí a zdravíčko. Aby ses v životě jen usmívala a každičkou jeho chvilku naplno užívala.

Přání k svátku podle jmen: mužská

Chystáte se popřát k svátku oslavenci? Potom se podívejte na vzorové texty jednoduchých přání k svátku.

Přání k svátku – Jiří

Nejčastějším českým jménem je Jiří. Jeho nositelů existuje téměř 300 000. Jméno řeckého původu znamená rolník nebo zemědělec a pojí se s 24. dubnem, během kterého „vylézají hadi a štíři“.

Přání k svátku – Jiří
Můj nejmilejší Jiří, snad na tvůj svátek štíří, přinesou ti dárek pravý, hodně štěstí, pravou lásku a pevné zdraví.

Přání k svátku – Jan

Hebrejské jméno Jan, které znamená: „Hospodin je milostivý.", nosí v ČR téměř 294 000 mužů. Jedná se o druhé nejčastější české jméno. V kalendáři se vyskytuje dokonce dvakrát – někdo ho slaví 24. června, jiný 6. července (na Den upálení mistra Jana Husa).

Přání k svátku – Jan
Dneska Honza svátek má, vše nejlepší přeju já. Aby ti nic nechybělo a štěstí se tě drželo.

Přání k svátku – Petr

Třetím nejčastějším českým jménem, které má řecký původ a znamená „skála", je Petr. V ČR existuje více než 272 000 nositelů tohoto jména. Svátek slaví hned dvakrát do roka – 22. února nebo 29. června (Petr a Pavel). Popřát mu můžete následujícím způsobem.

Přání k svátku – Petr
K svátku tobě, Petře, přeji, ať se ti jen dobré věci dějí. Kolem tebe správné lidí a ženu, co všichni ti závidí.

Přání k svátku – Martin

Osmým nejčastějším českým jménem (mužská a ženská dohromady) je Martin. Jméno latinského původu znamená bojovný nebo válečník. V současnosti ho v naší zemi nosí více než 188 000 mužů. Svátek slaví 11. listopadu.

Přání k svátku – Martin
Dnes máš svátek Martine, je to tak a ne že ne. Posílám ti proto přání, užívej až do svítání.

Znáte jiné texty přání k svátku? Podělte se s námi o ně v komentáři.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Veselé Velikonoce – přání v podobě textů i obrázků

Veselé Velikonoce – přání v podobě textů, obrázků i videa

Nechte se inspirovat našimi tipy na velikonoční přání ve formě textu či videa ☀️, nebo si stáhněte obrázkové přání k Velikonocům zdarma.

První máj: Svátek práce i lásky čas

První máj: Svátek práce i lásky čas

První máj je svátkem ze dvou důvodů. Oslavujeme práci, ale také lásku ❤️. Odkud pramení tyto dvě nesourodé tradice? Jak se slaví u nás a ve...

Kdy a jak se slaví Den Země + aktivity pro děti

Kdy a jak se slaví Den Země + aktivity pro děti

Podívejte se, kdy a proč se na celém světě slaví Den Země. ☀️ Máme pro vás také pár tipů, jak ho letos strávit s dětmi.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY