5x ano pro protipožární dveře

Váš byt by pro vás měl představovat jistotu a bezpečný úkryt před okolním světem. Uzavřenost tohoto malého vesmíru, který je jen váš, umocňují nejen obvodové zdi, ale také vstupní dveře. Co všechno můžou vaší domácnosti přinést a proč byste měli investovat do opravdu kvalitních? Sepsali jsme pro vás 5 důvodů, proč sáhnout po protipožárních dveřích do bytu.

5x ano pro protipožární dveře Foto: htdvere.cz

1. V bytovém domě se bez požárních dveří neobejdete

Je to tak. Pokud bydlíte v bytovém domě, musíte mít protipožární dveře. Podle Ministerstva vnitra a také hasičů je totiž každý byt tzv. požárním úsekem. V případě, že byl dům postaven a kolaudován s protipožárními vchodovými dveřmi, pak se tyto metriky nesmí dle zákona zhoršit.

Ještě před tím, než si tedy koupíte byt nebo nové vchodové dveře, ověřte si, že se opravdu jedná o požární dveře. Jinak byste si mohli zadělat na budoucí problémy. Ověřte si také, že mají platný certifikát s označením El 30. Takové dveře vás dokáží před dotěrnými plameny uchránit až po dobu 30 minut.

2. Tři v jednom

Výhodou protipožárních dveří do bytu je, že v případě vzniku ohně dokáží poskytnout bezpečnou únikovou cestu nejen vám, ale také dalším lidem, kteří v bytovém domě žijí. Existují navíc bezpečnostní protipožární dveře, které si kromě plamenů poradí také s lupiči a otravným hlukem z chodby – mají totiž skvělé protihlukové vlastnosti.

3. Sleva na pojištění

Rozhodli jste se pořídit si protipožární dveře do bytu? Pohlídejte si, zda mají správné certifikáty. Jen tak budete mít jistotu, že se vám investice vyplatila. Díky kvalitním vchodovým protipožárním dveřím do bytu navíc můžete ušetřit i na pojištění.

V případě, že byste si pořídili obyčejné vchodové dveře, je dost možné, že je pojišťovna vůbec nepojistí. S bezpečnostní třídou 3 ale můžete často získat až 30% slevu na pojištění.

V bytovém domě se bez požárních dveří neobejdete Foto: htdvere.cz

4. Funkční a pěkné na pohled

Když se řeknou vchodové protipožární dveře, možná si představíte ošklivé jednolité dveře, které se hodí maximálně do garáže nebo do skladu. V dnešní době už to ale vůbec není pravda. Dveře můžou vypadat luxusně, elegantně i rustikálně. Stačí si jen vybrat z široké nabídky dekorů.

Pro milovníky klasiky se nabízí bílá barva, různé dekory dřeva nebo moderní antracit.

5. Spolehlivá montáž

Pokud chcete mít jistotu, že budou vaše vchodové protipožární dveře plnit své funkce na 100 %, nechte si je namontovat odborníky. Ideální je takový dodavatel bezpečnostních protipožárních dveří, který vám nabídne kompletní služby od zpracování projektu přes výměnu požárních dveří včetně zárubní až po koncový úklid.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jak probíhá odhad nemovitosti: Výpočet hodnoty, znalecký posudek

Jak probíhá odhad nemovitosti: Výpočet hodnoty, znalecký posudek

Pokud zvažujete prodej nemovitosti, rozhodně budete potřebovat znát její skutečnou hodnotu. Co si pod odhadem ceny nemovitosti představit?...

 Návod, jak zvýšit a snížit pH v bazénu a jak jej změřit

Návod, jak zvýšit a snížit pH v bazénu a jak jej změřit

Bazén na zahradě je dnes již pro mnoho českých domácností samozřejmostí. Víte jaké je ideální pH vody a jak jej případně upravit?

Příspěvek na bydlení

Příspěvek na bydlení - kdo má nárok a jak podat žádost

Chcete si zažádat o příspěvek na bydlení? Poradíme vám, jak celý proces funguje, co je potřeba doložit, kde najít všechny potřebné...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY