Klasická nebo fasádní garážová vrata: Která zvolit?

Stojíte před rozhodnutím, která z garážových vrat vybrat, aby byla tím nejvhodnějším řešením pro váš dům? Poradíme, jestli zvolit klasická, nebo fasádní garážová vrata.

Klasická nebo fasádní garážová vrata – ideální řešení pro moderní dům Foto: Krispol

Garážová vrata

Než se pustíte do samotného výběru, vždy je důležité zohlednit architektonické provedení domu. Garážová vrata by měla být jednoznačně vzhledným a funkčním prvkem, který dotváří celkový vzhled stavby.

Při výběru byste rovněž měli dbát na pevnost, kvalitní zpracování a bezpečnost. Garážová vrata Krispol tyto podmínky jednoznačně splňují, a kromě dvou typů vrat, nabízejí také boční vchodové dveře ve vámi zvoleném designu.

Garážová vrata: Sekční vrata

Existují dva typy garážových vrat. Jedním z nich jsou sekční vrata, která je možné upravit podle různých typů garáží a šířek vjezdu. Výhodou je pohodlné ovládání, bezpečnost, robustní konstrukce, odolnost vůči korozi a velmi dobrá tepelná izolace díky důmyslnému systému těsnění.

Vrata zabírají pouze prostor u stropu garáže, tudíž místo v garáži můžete maximálně využít pro své účely. Estetika rozhodně není nijak opomíjená, na konstrukci je pěkný pohled i z vnitřního prostoru garáže.

Pokud byste chtěli zvýšit bezpečnost automatických vrat, můžete si pořídit fotobuňky, které znemožňují jejich zavření, když se v průjezdovém otvoru ocitne překážka. Použité mechanismy navíc umožňují vrata zapojit systému pro chytrý dům.

V případě, že zvolíte garážová vrata s výztuhou RC2, výrazně tím zvýšíte odolnost proti pokusům o vloupání a lépe ochráníte dům i garáž.

Garážová vrata: Rolovací vrata

Druhým typem jsou rolovací vrata, která se hodí u nestandardních garáží. Jedná se o takové konstrukční řešení, kdy je v garáži zapotřebí dosáhnout maximálního volného prostoru přímo pod stropem.

Rolovací vrata z hliníku lze namontovat před nebo za vjezdový otvor do garáže. Otevírají se svisle vzhůru nahoru. Vratové křídlo je následně svinuté v kazetě na vnější či vnitřní straně garáže nad vjezdovým otvorem.

Fasádní vrata

Fasádní vrata se pyšní unikátní konstrukcí, která dokonale splyne s fasádou domu. Fasádní vrata Krispol jsou vyráběna na míru a lze je pořídit ve třech konstrukčních provedeních – s ocelovým panelem, hliníkové vyplněné polyuretanovou pěnou nebo s libovolnou výplní. Volba materiálu opláštění dveří je zcela na vás a vybírat můžete ze dřeva, kovu, keramiky a plastu.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Příspěvek na bydlení

Příspěvek na bydlení - kdo má nárok a jak podat žádost

Chcete si zažádat o příspěvek na bydlení? Poradíme vám, jak celý proces funguje, co je potřeba doložit, kde najít všechny potřebné...

Cenová mapa nemovitostí: Jaká je cena bytů, domů a pozemků v ČR?

Cenová mapa nemovitostí: Jaká je cena bytů, domů a pozemků v ČR?

Zajímá vás cena nemovitostí v různých městech a částech České republiky? Stačí použít praktický nástroj, kterým je cenová mapa nemovitostí.

Jak probíhá odhad nemovitosti: Výpočet hodnoty, znalecký posudek

Jak probíhá odhad nemovitosti: Výpočet hodnoty, znalecký posudek

Pokud zvažujete prodej nemovitosti, rozhodně budete potřebovat znát její skutečnou hodnotu. Co si pod odhadem ceny nemovitosti představit?...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY