Různorodé styly v českém moderním domově

Jak vypadá moderní český domov? Pojďte se s námi inspirovat:

Protipolné styly v českém moderním domově
Foto: Pixabay

1. Návrat k přírodě

Moderní svět se neustále vyvíjí, přichází stále nové technologie. Společnost jakoby před tímto chladem elektroniky, budoucnosti a vývoje utíkala zpět k něčemu, co dobře zná. Tedy k teplu domova, zpět k přírodě. Tento převrat se nevyhnul žádné kategorii, ani nábytkářství. Volíme přírodní materiály, zemité barvy a tak dále. Nakupujeme kvalitnější nábytek, pořizujeme si dřevěné komody a kožené sedací soupravy. Je to jeden pól českého domova, pojďme si jej lehce přiblížit v pár tipech, aby jste i vy mohli pozměnit svůj domov do více eko podoby.

  • Barvy volte klidné, světlé, pastelové, zemité – hnědá, zelená, žlutá, krémová...
  • Pořiďte si klasický nábytek, nad kterým by neohrnuly nos ani předešlé generace. Volte klasiku a dlouhou životnost. Podpořte domácí firmy, pořiďte si unikát. Samozřejmě v tomto ohledu bohužel moc neušetříte, ale pamatujte, že se vyplatí do nábytku zainvestovat! Navíc přírodní materiály vám budou dělat radost dlouhou dobu a mají pozitivní účinky na psychiku.
  • Vhodnou dekorací jsou jednoznačně proutěné koše, které jste již nejspíš všude viděli. Využít se dají na uskladnění časopisů, dek... Neuděláte ale krok vedle s květinami, které dodají opravdový dotek přírody vašemu domovu. Proměňte zkrátka svůj domov v džungli!

2. Moderna

Druhým pólem je jednoznačně moderna v ryzím slova smyslu. Takový domov může působit lehce chladným dojmem, ale nadčasovost je zaručená. Jednoznačně se v tomto stylu vyplatí užívat prvky minimalismu. Méně je více, prostor by měl být otevřený a dýchat. Co je typické a jak promítnout tuto designovou eleganci do vašeho domova?

  • Barvy (a jejich odstíny) volte neutrální, nadčasové, moderní – bílá, černá, šedá…
  • Nábytek vybírejte jednoduchý, aby dokonale zapadnul do interiéru a zbytečně na sebe neupozorňoval. Zvolit můžete jeden kousek nábytku, který ozvláštní prostor, například váza či zajímavé křeslo. Bojíte se, abyste neutratili za designérský nábytek majlant? Máme pro vás řešení, mrkněte na levné obývací stěny a udělejte z ní dominantní prvek!
  • Lesk či mat jsou vaši přátelé a i jejich kombinace je vítaná.
  • Doplňky mohou mít charakteristickou jednotnou barvu, což ozvláštní prostor. Jelikož je interiér lehce sterilní, v doplňcích si můžete zvolit živou barvu, ovšem nepřežeňte to s ní. Výsledek musí působit decentně. Samozřejmě mluvíme opravdu o doplňcích, bílá šatní skříň musí zůstat bílá.  A jestliže je vám příjemnější nevybočovat z jednotného stylu, zvolte doplňky ve stříbrné, což skvěle doplní černou, bílou i šedou!

Čemu dáte přednost vy? Co je pro vás příjemnější?

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY