Chystáte na dovolenou do Chorvatska? Zvolte pohodlnou cestu autem

Letní období nám již klepe na dveře a společně s ním i tolik očekávaná dovolená. Právě tato malebná země na jihu přivítá každoročně okolo tři čtvrtě milionu Čechů, přičemž se není čemu divit. Jedná se o blízkou, levnou, přátelskou a krásnou destinaci. Na co si musíte dávat pozor při jízdě do vašeho cíle?

Chystáte na dovolenou do Chorvatska? Zvolte pohodlnou cestu autem
Foto: Pixabay

Nejrychlejší trasa

Nejdříve je potřeba si ujasnit, jak bude vypadat vaše cesta autem do Chorvatska. Nejčastějšími a nejvýhodnějšími variantami jsou zajisté trasy přes Rakousko a Slovinsko, stejně jako Slovensko a Maďarsko. My se zaměříme na první zmíněnou možnost, jelikož se jedná o nejrychlejší způsob dosažení cíle.

Zároveň se díky ní vyhnete vysokým poplatkům za průjezd tunely a užijete si bezproblémovou jízdu po kvalitních rakouských dálnicích. Určitě si ale před vjezdem do této země natankujte plnou nádrž, protože ceny pohonných hmot zde nejsou ničím příjemným. Naopak v sousedním Slovinsku už se nebudete muset bát návštěvy benzínové pumpy, takže v klidu doplníte palivo zde.

Nezapomeňte na potřebné dálniční známky a mýtné, protože vás kombinace rakouských, slovinských i chorvatských známek vyjde celkem na dva tisíce tři sta korun.

Nezapomeňte na velmi důležité pojištění

Mnoho lidí podceňuje adekvátní cestovní pojištění, čímž riskují opravdu velké problémy. Nejedná se o nic drahého a může vám to klidně zachránit ohromné starosti i velké poplatky za případnou zdravotní péči v jiné zemi. Rozhodně myslete i na tuto oblast a sjednejte si snadné cestovní pojištění online. Díky chvíli strávené na internetu a pár stokorunám budete mít naprostou jistotu úplného bezpečí na vašich cestách.

Šikovný porovnávač jednotlivých způsobů pojištění naleznete na internetových stránkách top-pojisteni.cz. Po zadání základních údajů se vám zobrazí tabulka nejvýhodnějších nabídek, z nichž si vybere každý.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

My jsme zatím u moře nikdy nebyli. Jezdíme po ČR pod stan, ale taky bych se ráda někdy podívala k moři. Máte někdo zkušenosti, jaké je to spát u moře pod stanem? Koupili jsme si kvalitní stan z https://armik.cz/ , tak se mi nechce platit drahé ubytování v penzionu, když máme vlastní "bydlení".

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Dálniční známky Rakousko: Cena – kde koupit a kam nalepit

Dálniční známky Rakousko: Cena – kde koupit a kam nalepit

🧨Hodláte cestovat přes ⭐Rakousko⭐ a využívat tamní placené silniční úseky? Potom se vám budou hodit aktuální informace o dálničních...

Kde koupit maďarskou dálniční známku – cena a poplatky

Kde koupit maďarskou dálniční známku – cena a poplatky

🧨Plánujete cestu do ⭐Maďarska⭐ nebo hodláte využít tamní dálnice třeba pro přesun na dovolenou k moři? Budou se vám hodit aktuální...

Jak koupit slovenskou dálniční známku online + placené úseky

Jak koupit slovenskou dálniční známku online + placené úseky

Chystáte se na Slovensko a budete potřebovat dálniční známku? Zajímají vás placené úseky na Slovensku? ☝ Zjistili jsme pro vás všechny...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY