Průvodce pro nováčky, kteří chtějí začít s RC autíčky

Láká vás představa, že ovládáte autíčko, které se rychle prohání po zahradě nebo závodní dráze? Pak by pro vás možná RC modely aut mohly být to pravé. Jsou oblíbeným koníčkem pro lidi všech věkových kategorií. Pokud se také chystáte zapadnout do tohoto světa, pak jsme si pro vás v dnešním článku připravili jednoduchého průvodce pro nováčky.

Průvodce pro nováčky, kteří chtějí začít s RC autíčky Foto: Rafal - stock.adobe.com

Nejprve je potřeba si uvědomit, co vás zajímá

Tyto “hračky” nabízejí různé možnosti. Od off-road terénu po závodní dráhy. Také funkčně mohou nabídnout i kusy elektro autíček, až po modely s pohonem na benzín. Rozhodnutí o tom, co vás nejvíce láká, vám pomůže určit správný směr pro výběr vašeho prvního RC auta.

Vybíráme první auto na dálkové ovládání

Představu již pravděpodobně máte, takže nezbývá než se pustit do samotného výběru. Níže se podíváme na několik základních typů pro RC auta na dálkové ovládání.

  • Elektrická auta – Ideální výběr pro začátečníky. Jsou tišší a snazší na údržbu než modely s  benzínovým motorem. Výborně se hodí pro jízdu na zpevněných plochách.
  • S benzínovým motorem – Mnohdy velmi rychlé modely s dlouhou dobou provozu. Nicméně jsou o poznání hlučnější a  vyžadují více údržby. Jsou vhodné pro pokročilé nadšence.
  • Terénní – Plánujete jezdit po nerovném terénu a  chcete, aby auto vydrželo nějaký ten náraz? V tom případě se zaměřte na terénní typy.
  • Závodní – Pokud máte soutěživou povahu a chcete závodit, RC závodní auta jsou pro vás ideální volbou.

Několik technických věcí, které se vám může hodit znát

  • Dálkové ovládání – Zařízení, kterým ovládáte auto. Je důležité se naučit, jak ho správně používat.
  • Frekvence – Auta mohou být na různých frekvencích, což znamená, že více lidí může jezdit ve stejném prostoru, aniž by docházelo k rušení.

Tak a teď jste rozhodně připraveni si pořídit váš první model!

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Čerpací stanice

Cena benzínu a nafty v Polsku: Aktuálně na jednotlivých místech

Přečtěte si, jaká je aktuálně cena benzínu a nafty v Polsku a zda se pohonné hmoty vyplatí tankovat u tam nebo na našem území.

Co s sebou do porodnice nebo nemocnice? Nebalte zbytečnosti!

Co s sebou do porodnice nebo nemocnice? Nebalte zbytečnosti!

Cesta do zdravotnického zařízení většinou není nic příjemného, navíc když až na místě zjistíte, že vám něco důležitého chybí. Jak si...

Firma Bolt: Objednat odvoz nebo jídlo nebylo nikdy jednodušší

Firma Bolt: Objednat odvoz nebo jídlo nebylo nikdy jednodušší

Potřebujete rychlý odvoz po městě? Chcete si nechat přivézt jídlo z vaší oblíbené restaurace? Nebo si naopak chcete přivydělat jako řidič...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY