Recept na zdravou pleť? Správná péče a vnitřní výživa

Zdravá pleť, rovná se krásná pleť. Tuto větu určitě dobře znáte. No jo, ale jak si udržet zdravou pleť? Ti, které trápí akné, záněty, dermatitidy nebo ekzémy, ale i ti, kteří prostě mají citlivou a reaktivní pleť, nebo se jim tvoří pigmentové skvrny, se touto otázkou trápí léta. Není to však jednoduché, protože pro zdravou pleť je třeba dodržovat řadu pravidel a poznat, co potřebuje. Každý z nás má jiný typ pleti vyžadující jinou rutinu.

Recept na zdravou pleť? Správná péče a vnitřní výživa
Foto: 123RF.com

Právě správné určení typu pleti určuje, jakou kosmetikou byste o ni měli pečovat. Jiné produkty vyžaduje mastná pleť, jiné suchá pleť. Pokud si s tím nevíte rady, pomocnou ruku podá zkušený dermatolog, který vám dá doporučení k péči. Důležitá je ovšem i vnitřní výživa pleti. Tam už není tolik rozdílů: základ je dodržovat pitný režim, stravovat se vyváženě, dopřát si vitamíny a minerály prospěšné pro pleť. No myslete i na kolagen.

Tato stavební bílkovina si nevybírá, potřebujeme ji naprosto všichni. Je totiž důležitou součástí lidské pokožky. Dermatoložka MUDr. Jana Molčanová z kliniky Medoderm vysvětluje: “Kolagen tvoří 30 % bílkovinné tkáně v lidském těle a až 70 % kůže. Proto vám může pomoci s množstvím kosmetických a zdravotních problémů. Je nápomocný při likvidování pigmentových skvrn, při suché a popraskané kůži, při prvotních příznacích stárnutí pleti a podobně.” Faktem je i to, že při nedostatku kolagenu pleť trpí, je sušší, náchylnější nejen k tvorbě vrásek, ale i k tvorbě různých pleťových neduhů. Kolagen se nám v těle tvoří přirozeně, ale v dostatečné míře jen do jistého věku, později syntéza kolagenu postupně klesá. Je proto dobré si jej průběžně začít doplňovat už kolem třicítky.

Zejména dámy znají skvělé účinky kolagenu na pleť, zvláště co se týče prevence tvorby vrásek. Ale dokáže toho mnohem víc. Z mnoha produktů s kolagenem je ale třeba si vybrat správně. Největšího účinku dosáhnete, když budete užívat 100% čistý kolagenový hydrolyzát v prášku, který se připravuje smícháním se sklenicí vody. Pití čistých kolagenových peptidů každý den zajistí tělu dostatečný přísun kolagenu, který může zabudovat do struktury pleti a posílit ji.

Jaký je vliv kolagenu na akné? Posílením pleťové bariéry, samozřejmě za předpokladu zdravého životního stylu, si můžete zajistit hydrataci, pružnost a odolnost pokožky, která není tak náchylná k tvorbě nedokonalostí. Kolagen kromě toho:

  • pomáhá zajistit správnou pravidelnou obnovu pleťových buněk a regeneraci pleti,
  • posílením struktury pomáhá zlepšit obranyschopnost pokožky vůči vnějším vlivům,
  • pomáhá jako prevence tvorby pigmentových skvrn, přispívá k jejich rychlejšímu odstranění,
  • pomáhá eliminovat jemné vrásky, zjemňuje velké vrásky, ale zejména pomáhá jako prevence tvorby nových vrásek,
  • pomáhá hojit malé ranky na pleti a skvrny po akné,
  • napomáhá k šetrnému opalování pleti a prodlužuje opálení.

Inca Collagen
Foto: Inca Collagen

Důležité je vybrat si z produktů na trhu čistý kolagen, který se vyrábí šetrně a bez tepelných úprav, který je bioaktivní a v práškové formě. Kolagenový hydrolyzát vzniká štěpením kolagenu z ryb nebo dobytka, o jeho účincích rozhoduje způsob štěpení. Značka Inca Collagen využívá kolagen z mořských ryb, který má výhodu oproti například hovězímu kolagenu, neboť jej není nutné tepelně upravovat. Navíc společnost štěpí kolagen šetrně pomocí enzymatické hydrolýzy, která zajišťuje, že kolagenové peptidy mají zachovanou strukturu trojšroubovice. Díky tomu jsou bioaktivní, po užití Inca Collagenu je tělo člověka zpracuje a vyrobí si nový kolagen, který využije v pleti. Inca Collagen je navíc 100% čistý, bez příchutí a aroma. Ty by totiž mohly ztížit vstřebávání peptidů do krevního oběhu člověka.

Jedině maximální čistota a zachovaná bioaktivita kolagenu po štěpení zaručuje dobré výsledky pro pleť a celé tělo. Inca Collagen si díky jeho účinkům na pleť zamilovalo již více než 200 tisíc zákazníků:

“Měla jsem velké problémy s pokožkou. Před několika lety jsem přestala kouřit, mé tělo se začalo detoxikovat a nečistoty se mi „zjevovaly“ na mé tváři. Vyzkoušela jsem všechny dostupné možnosti, ale nic v mém případě nefungovalo. Začala jsem užívat Inca Collagen ještě předtím, než se začal oficiálně prodávat. Už tři roky chodím jednou za měsíc za svou kosmetičkou, která ošetřuje mou tvář organickými produkty. Má kosmetička si všimla výsledků už po dvou měsících užívání a nepochybuje, že kromě její péče mi výrazně pomohl právě kolagen.” Klára Bartesová

“Pleť mám krásnou, bez pupínků a cítím, že mám i energii. Je to takový malý zázrak a já na něj nedám dopustit.” Markéta Bartoňová

Inca Collagen vede také v žebříčcích hodnocení, neustále se drží jako jednička na českém a slovenském trhu s kolageny. Na tento český výrobek se vyplatí vsadit všem, kdo mají problémy s pletí, ale také výborně účinkuje na posílení pohybového aparátu a celkovou péči o tělo.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY