Temu CZ: Recenze, zkušenosti a hodnocení

Otravné reklamy, které na nás vyskakují na každém kroku. Zdá se, že rozpočet Temu je neomezený. Má ale vůbec smysl na ně klikat, nebo se raději podívat po jiném obchodě či online tržišti?

Obchod TemuKontakt
Recenze Temu.cz
Doprava a reklamaceAplikace Temu
Temu zkušenosti

Temu Czech republic: Recenze, zkušenosti, hodnocení Foto: Pixabay

Temu – hodnocení: 2/10

  • Nedostatečná ochrana osobních dat, nízká kvalita produktů, zboží občas neodpovídá fotkám ani popisu

Temu.cz – internetový obchod? Temu shop?

Obchod Temu není klasický internetový obchod, ale online platforma, které soustřeďuje různé prodejce na jednom místě. Produkty mají identický původ, pocházejí z Číny nebo z rozvojových zemí.

Na svých stránkách uvádí, že se jedná o online aplikaci, které „spojuje spotřebitele s miliony obchodních partnerů, výrobců a značek s posláním umožnit jim žít co nejlepší život.“ Zdali tomu tak skutečně je, nám většinou prozradí až samotní zákazníci.

Temu CZ: Kontakt, Temu Europe, Temu shopping – čeština, Temu Czechia

V podmínkách je za Temu uvedena společnost Whaleco Technology Limited s kancelářemi na adrese 25 St Stephens Green, Dublin 2 v Irsku, která poskytuje technickou a provozní podporu pro aplikaci a web.

V Podmínkách používání aplikace se doslova uvádí „Jsme vůči vám odpovědní pouze s ohledem na náš smluvní závazek poskytování služeb. V žádném případě neneseme odpovědnost za jednání nebo opomenutí třetích stran.“

Whaleco Technology Limited neboli Temu spadá pod čínskou e-commerce společnost PDD Holdings. Přemístění ústředí čínské společnosti do Irska byla za účelem rozšíření vlivu Temu v Evropě a kvůli daňovým výhodám. Aplikace i webové stránky uzpůsobeny pro české zákazníky a nikdo si nemusí nic pracně překládat.

Temu – reklama, Temu Facebook

Díky masivní reklamě, kterou nás čínský „e-shop“ neustále masíruje ze všech stran, získala česká odnož Temu početnou základnu zákazníků. Někteří jásají nad super kupem a na Facebooku si nadšeně vyměňují fotky čínských výrobků, které pořídili za hubičku.

Temu – recenze, Temu Czech Republic recenze, recenze Temu

Obchodní podmínky na webu na první pohled chybí, ale s velkou pravděpodobností by to mohly být Podmínky použití v zápatí webu. Vezměte si na to lupu. Než člověk zjistí, kdo provozuje Temu, musí se obrnit trpělivostí a klikat do zblbnutí.

Někoho mohou příliš nízké ceny odrazovat, jiné naopak lákají k nákupu. Je však důležité si uvědomit, že když je něco opravdu levné, nemůžete očekávat kvalitu. Často se stává, že polyesterový kus hadru, který si říká oblečení, letí s nefunkčním plastovým struhadlem rovnou do popelnice.

Jsou ale i tací, kteří oceňují rychlé a bezplatné doručení, o něco závažnější jsou zkušenosti nakupujících s vylákáním údajů z karty. Rizika spatřujeme také u nedostatečné ochrany osobních údajů a jejich možné zneužitelnosti.

Temu shopping – clo

Pro jistotu stojí za to upozornit na nákupy z Číny, kdy se u objednávky přesahující 150 eur vyměřuje clo a tvoří 3–11 % z celkové hodnoty objednávky (v závislosti na typu zboží).

DPH je vyměřováno u zásilek nad 22 eur a tvoří 20 % z celkové hodnoty. Může se tedy stát, že pokud si toho úřad všimne, budete muset vše řádně a v plné výši zaplatit.

Temu – doprava, reklamace, vrácení zboží

U dopravy se uvádí, že by měla být standardně na všechny objednávky zdarma. Před odesláním objednávky se mají u některého sortimentu ukázat minimální limity objednávek. Doba přepravy je v rozpětí od 5 do 14 pracovních dnů. Z dopravců si lze vybrat mezi Českou poštou, Zásilkovnou, PPL nebo GLS.

První vrácení by mělo být pro každou objednávku bezplatné. Každý produkt v původním stavu má nárok na plnou refundaci do 90 dnů od zakoupení. Veškeré úkony by měly jít vyřešit přímo v aplikaci nebo přes webové rozhraní. Jeden ze zákazníků napsal k reklamaci následující komentář.

Frankie 123 (emimino): „Ja jsem dal nyni Temu na vyber ze tri moznosti jak to doresit. 1 kompenzace za to ze budu muset jit nekam a vzit si dovolenou na vyzvednuti zasilek. 2 preposlou to na misto ktere mi vyhovuje a za 3 vsechny tri zasilky se vrati do Ciny.

Ja jsem si zvolil adresu na doruceni a tim ze to poslali nekam jinak jsou to pro me nedorucene zasilky. Dalsi co lze delat, tak Temu ma pobocku na teto adrese. Adresa: First Floor, 25 St Stephen's Green, Dublin 2, D02 XF99, Irsko a tudiz je mozne to resit lepe nez kdyby to bylo v Cine.

Tady je link pokud mate problemy s Temu a email kam se obratit ECCNET-CZ@ec.europa.eu tel.296 366 155. Nenechte ze sebe delat ovce, ktere si nechaji vse libit a delaji co chce Temu.“

Temu aplikace, Temu apk

Mobilní aplikace jsou ke stažení pro iOS a Android. Instalovat si je můžete přes AppStore, Google Play nebo prostřednictvím QR kódu na stránkách Temu. Díky nich byste měli mít přístup ke stavu objednávky, zákaznické podpoře a různým akcím.

Temu shop – recenze: Temu vs Aliexpress, Temu Czechia – zkušenosti

Názory na nakupování na Temu se různí. Podívejme se na některá hodnocení.

Rotha (emimino): „Zdravim kupujeme pravidelně. Neplatis poštovné ani balné což u Ali expresu někdy ano. Lupa slev a akcí, kódu atd. Navíc rychlá doprava, během 2-3 týdnu, někdy i dřív. Mám teda anglicky temu, neseženeš tam třeba fejk hadry značkový, to se kupuje třeba na tom Ali expresu.

Annlady (emimino): „Za září tři objednávky, vše v pořádku, když jsem nebyla spokojená se zbožím, okamžitě vrátili peníze zpět. Čtvrtou objednávku mám na cestě.“

Bazárek (emimino): „dcera si ze zvědavosti objednala za 800,– ani jeden výrobek není použitelný, možná dětem na písek na hraní. Platila normálně z mobilu, brzy to došlo, ale ta kvalita?? Proboha, to si snad dělají prd..l!! Nafocené, to mají, dobře, funkčnost, to je jiná??!

Magdalena (emimino): „Tak jsem to take zkusila. Par vanocnich ozdob - ok, hracky - 2 mozna nekdy pouziju, 2 letely rovnou do kose… totez se stalo i s minikabelkou. Takze za me ne.“

Belize (emimino): „Oblečení teda hnus. Nekvalitně ušito, neodpovídá obrázkům.“

Komentáře nebyly redakčně upraveny.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Od doslova příšerné kvality zboží po hledání zásilek na různých odběrných místech. Nulová komunikace. Taková je moje zkušenost z několika objednávek. HRŮZA!!!

Mám negativní zkušenosti, o které se chci podělit. Objednáte zboží, zaplatíte a čekáte. Zboží není dodáno na adresu trvalého bydliště, ale vždy do Z-Box, někdy vzdáleného i desítky km. Při objednávce nevíte, jaký dopravce Temu zvolil, mají na stránkách uvedeno PPL, DPD, Packeta a ještě jeden, už nevím. Temu si vždy zvolí Packetu. Zásilkovna Packeta doručuje pouze do Z-boxů, ne všichni mají aplikaci k otevření boxu a hlavně nestojí o to, aby zboží tam bylo uloženo. Stalo se mi to dvakrát, a vždy stejná zkušenost. Psala jsem stěžovala si, nic platné. Peníze sice vrátili, ale vztekala jsem se dva měsíce. a bůh ví, co by přišlo, jsou to čínské odpady. Neobjednávejte na Temu, nabízejí levné na pohled krásné zboží, realita je jiná.

Dvakrát objednal, zaplatil a nic nedostal !!!! Jsou to podvodníci!!!

Ještě že na takovéhle nakupování nejsem. Pro mě to je zbytečná ztráta času a za vším v téhle době stojí zlodějina, nekvalita po komunikace počínaje. Takže tyhle e-shopy bych jako spíš zakázal

Také jsem dvakrát objednala zboží, jen tak na zkoušku.
Zatím došlo v pořádku, druhá objednávka je na cestě.
Jenom ta platba se mi nelíbí- přes různé portály, chtějí čísla karet, hesla. Měli by zavést normální platbu z účtu na účet přes banku.

Provedl jsem dotaz na TEMU a dostal jsem písemnou odpověď, že žádné DPH ani CLO u libovolné částky platit nebudu? Tak teď nevím, kdo má pravdu ??

Čínský internetový mor nekvalitních věcí!!!!

V Temu nakupuji poměrně často. Koupil jsem už pár vychytávek, které jinde nejsou. Zatím mi vždy přišlo, co jsem chtěl a v kvalitě, kterou jsem očekával. A přes poštu. Dneska jsem u nás kupoval pro syna boty a když jsem se podíval na visačku a to neuhádnete, stálo na ní China. A na jiných Bangladéš. Oboje vyrobené pro známou značku. Dětská bunda z Temu je perfektní a samozřejmě levnější, než z obchodu u nás. Stejně tam mají také čínské. Po dlouhé době to je zimní bunda, kterou nemusel mít synek z druhé ruky. Tak jako tak z ní rychle vyroste.

Když už vlezou na trh tak by meli splnit podmínky. Chtěli zaplatit dopředu a je to 10 dni a nic neprislo. Banda zlodejska .

Objednal jsem si tři věci a všechny tři jsou nepoužitelný.Nikdy si tam, už nic nekoupím,jsou to vyhozené penize

Objednal jsem brusnou sestavu na broušení nožů za 1.700Kč a přišel brousek za 150,- Kč. Kde reklamovat?? Na jejich stránkách jsem zadal mail, telefon, platební kartu a nikdy jsem neměl žádnou objednávku...

Dobrý den.Už jsem již psala ,ale žádná odezva zpět.Objednala jsem si u Vás zboží i s moji adresou,ale nic nedošlo.Přišla mně upomínka,že balík připraven k vyzvednutí,ale kde???Můžete mně prosím odepsat,kde balík je a nebo jej přeposlat na správnou adresu.Bystřička 197 75624 Děkuji.S pozdravem Vanková Dagmar Bystřička 197 75624

Objednané zboží mě nebylo doručeno na mojí adresu.Zdenek Moučka Smetanova 133 Pardubice 53353 Kde je? DCfqurq4PDB

Nakupoval jsem dvakrát,spíše věci z plastu,do domácnosti,drobnosti na auto,zboží dorazilo bez potíží,v avizované době,ale do Zásilkovny s omezenou dobou provozu,což by pro někoho,kdo dělá na ranní směnu nedává možnost zásilku vyzvednout.Místo doručení stanovil dodavatel.Jen jsem si cvičně spočítal cenu objednaného zboží s konečnou cenou určenou dodavatelem a při ceně kolem 1000,- Kč rozdíl více jak deset procent do plusu.Ale u některých položek na toto dodavatel upozorňuje.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kolik zaplatíte clo a DPH za zásilky z Číny

Kolik zaplatíte clo a DPH za zásilky z Číny

Jaké je clo na zboží z Číny v roce 2024? Jak podat elektronické celní prohlášení? Vyplatí se i nadále nakupovat na AliExpressu? Odpovědi na...

Celá velká Čína má jen jedno časové pásmo!

Aktuální čas v Pekingu a časové zóny v Číně

Chystáte se na dovolenou v daleké Číně? Připravujete se na zimní olympijské hry v Pekingu? Pak potřebujete znát časový posun!

Co je zaručená mzda? Jaká je výše podle profesí?

Co je zaručená mzda? Jaká je výše podle profesí? (2024)

Víte, co je zaručená mzda a co ji odlišuje od mzdy minimální? Vysvětlíme v našem článku.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY