Dopřejte si rozmazlování v nejlepších lázních i wellness centrech v Česku

Dospěli jste k rozhodnutí, že nastala doba na pobyt strávený v lázních? Potřebujete již nutně opustit svou rutinu a relaxace, masáže a léčebné procedury jsou přesně tím, po čem vaše tělo i mysl touží? Vyrazte do lázní, kde se svěříte do péče profesionálů, budete se procházet po kolonádě a věnovat se tomu nedůležitějšímu – péči sami o sebe. Do kterých lázní a wellness center byste se měli podívat?

Dopřejte si rozmazlování v nejlepších lázních i wellness centrech v Česku
Foto: Richard Semik / Shutterstock.com

Luhačovice jsou perlou Moravy i centem nádherné architektury

Lázně, které stojí za návštěvu, jsou rozhodně Luhačovice. Leží ve ve Zlínském kraji a jedná se o čtvrté největší lázně v Česku a největší na Moravě. Ubytování Luhačovice nabízí pestrou škálu. Ubytovat se tak můžete přímo na kolonádě, nedaleko přehrady nebo v blízkosti lesa. Kromě skvělé nabídky léčebných procedur byste se rozhodně měli vydat také do Městské plovárny, ta funguje celoročně. Dále byste měli alespoň jednou zavítat k Hudebnímu pavilonu, kde se často konají nejrůznější koncerty a projít se k přehradě. V Luhačovicích si také můžete naplno vychutnat práci známého architekta Dušana Jurkoviče, zatímco budete popíjet místní léčebné prameny.

Soukromí a wellness ve Velkých Karlovicích

Ve Zlínském kraji se nachází malá obec, která se jmenuje Velké Karlovice. Jedná se o typickou valašskou obec, jež je oblíbeným cílem turistů v zimních i letních měsících. V létě se dají do okolních hor, jež spadají do Chráněné krajinné oblasti Beskydy, pořádat turistické výšlapy, v zimě se zde dá skvěle lyžovat. Ale samozřejmě se jedná také o skvělé místo, kam se můžete vypravit v případě, kdy se chcete schovat před světem a užít si ničím nerušený wellness pobyt. Nabídka ubytování Velké Karlovice se saunou, vířivkou či obojím je velmi pestrá a určitě najdete to, po čem toužíte.

Oblíbené Krkonoše s nejvyšší horou Česka nedaleko

Další oblíbenou lokalitou, kam lidé rádi jezdí za odpočinkem, jsou Krkonoše. Aktivní jedinci mohou jejich návštěvu spojit také s výšlapem na Sněžku. Krkonoše nabízejí ohromné množství wellness center, po jejichž návštěvě se budete cítit jako znovuzrození. V zimě si můžete pobyt ve wellness centru propojit s lyžováním, v létě s vysokohorskou turistikou, návštěvou Mumlavských vodopádů či výletem za netradičním zážitkem v korunách stromů.

Karlovy Vary jsou nejznámějším lázeňským městem v Česku

Když se řekne lázně, pravděpodobně se vám ihned vybaví Karlovy Vary. Toto západočeské město v sobě spojuje to nejlepší z lázeňství, kultury i gastronomie. Ne nadarmo se právě Karlovy Vary staly ústředním bodem českého filmového festivalu. Procházky po kolonádě propojte s léčebnými procedurami a návštěvami okolních vyhlídek a rozhleden a nezapomeňte ochutnat také Becherovku.

Mariánské lázně

Věděli jste, že lázeňské město Mariánské lázně vzniklo již v 19. století? I přes svou dlouhou historii si stále drží vysokou příčku v žebříčku nejoblíbenějších českých lázní. Nachází se v Karlovarském kraji a jsou druhými největšími lázněmi v Česku. Od roku 2021 mají své čestné místo v seznamu Světového dědictví UNESCO. Nádherně upravené parky, Zpívající fontána a Hlavní kolonáda jsou těmi správnými léky na duši, společně s léčebnými procedurami, které potěší i vaše tělo.

Česká republika je zasypána nádhernými místy, jež vám pomohou se uvolnit a znovu najít ztracený klid. Pokud toužíte po relaxu, lázeňských procedurách a hýčkání ve wellness centrech, stačí si zvolit místo, na které vás to nejvíce táhne, zajistit si s dostatečným předstihem ubytování a vyrazit na ničím nerušenou relaxační dovolenou. Sami, s partnerem nebo partou přátel. To již záleží pouze na vás.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

indicke-jidlo.jpg

Nejlepší restaurace Praha: Víme, kde se v Praze nejlépe najíst

Hledáte nejlepší restauraci v Praze, ve které byste se dobře najedli s partnerem, přáteli nebo rodinou? Podívejte se na naší TOP 10.

Nejlepší čaj se skořicí

Čaje pro fajnšmekry: Výběr TOP 10 nejoblíbenějších v čajovnách

Vybrali jsme pro vás TOP 10 nejlepších čajů, které si můžete v čajovnách objednat a vychutnat.

Dálniční známky Rakousko: Cena – kde koupit a kam nalepit

Dálniční známky Rakousko: Cena – kde koupit a kam nalepit

🧨Hodláte cestovat přes ⭐Rakousko⭐ a využívat tamní placené silniční úseky? Potom se vám budou hodit aktuální informace o dálničních...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY