Jak vybrat nejvýhodnější havarijní pojištění?

Pokud chcete, aby vám na cestách, ale i třeba na parkovišti před domem, krylo záda havarijní pojištění, máte na výběr z celé řady produktů. Jak se ale mezi nimi vybrat ten nejvhodnější právě pro vás a váš vůz?

Jak vybrat nejvýhodnější havarijní pojištění
Foto: Pxhere

Jak vybrat nejvýhodnější havarijní pojištění

Ani těm nejopatrnějším řidičům se občas nevyhne poškození vozidla. Škoda nemusí vzniknout jen při havárii, automobil může být poškozený při živelné katastrofě, při střetu se zvěří nebo se na něm může vyřádit opilý vandal. Záruka, že se vašemu vozu nic nestane, neexistuje, existují ale nástroje, které vám v takovém případě sníží nebo dokonce kompletně nahradí vaše újmy. Ke každému registrovanému vozidlu musí být ze zákona uzavřeno povinné ručení, tohle povinné pojištění vám ale pomůže jen se škodami při havárii, kterou zaviní někdo jiný. Zejména majitelé nových automobilů proto často využívají také dobrovolné havarijní pojištění, které se vztahuje i na celou řadu jiných situací. Jak si ale vybrat to nejvýhodnější pojištění právě pro vás?

  • První rada je naprosto zásadní: Využijte některou z internetových kalkulaček havarijního pojištění a uzavřete pojistku online. Do kalkulačky zadáte informace o svém vozidle a další parametry a během pár vteřin se můžete podívat na srovnání všech nejvhodnějších produktů. Nemusíte obíhat pobočky, vyberete si hezky v klidu a kromě toho většina pojišťoven nabízí u pojistek sjednaných online speciální slevu.
  • Vyberte si tu nejvhodnější variantu. Existují různé varianty havarijního pojištění. Některé pokrývají jen základní škody, některé vám pomohou téměř v každé situaci. Zejména majitelé úplně nových aut často sáhnou po takzvaných all risk variantách a některé pojišťovny nabízejí i takzvané GAP pojištění. To zaručuje, že v případě odcizení nebo zničení vozidla během prvních tří let dostane jeho majitel částku, za kterou ho koupil. Čím větší bude pojistné plnění, tím bude ale samozřejmě zpravidla také pojistka dražší.
  • Pojistku sjednejte na starší osobu. Řidiči, od kterých se předpokládají mnohem větší zkušenosti, mají většinou mnohem lepší sazby než dvacetiletí "kluci".
  • Využijte bonusy, které jste nasbírali v minulosti. Použít jdou i ty z povinného ručení. Slevu vám může přinést také sjednání havarijního pojištění současně s nějakým jiným pojistným produktem nebo uzavření pojistky na více vozidel najednou.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jak ušetřit při tankování při cestách po Evropě

Jak ušetřit při tankování při cestách po Evropě

Jaké jsou ceny pohonných hmot při cestách po Evropě? Kde se vyplatí natankovat? Podívejte se, jak můžete ušetřit na benzinu a naftě!

dite-v-autosedacce.jpg

Vybíráme autosedačku - druhy, rady a tipy

Jak vybrat autosedačku pro miminko? Jaké jsou ty nejlepší autosedačky na trhu? Jak oblékat miminko do autosedačky? Odpovědi najdete v...

Samosběr jahod v plném proudu

Seznam míst pro samosběr jahod – Praha, Brno a další

Chtěli byste si letos nasbírat jahody od českých farmářů, ale nevíte kde? Máme pro vás seznam míst po celé České republice, kam můžete...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY