Jaké kalhoty by neměly chybět v šatníku? Určitě cargo kalhoty

Vytvořit si praktický a kombinovatelný šatník vyžaduje určité přemýšlení. I bez dostatečných zkušenosti si můžete sestavit jednotlivé kusy oblečení tak, abyste každý den šli do práce pokaždé v něčem jiném.

Jaké kalhoty by neměly chybět v šatníku? Určitě cargo kalhoty Foto: CHAINFOTO24 / Shutterstock.com

Neznamená to, že budete mít všeho zbytečně moc. Stačí dodržet pravidlo, ve kterém zazní zásadní slovo – kombinace. Pojďme se tedy podívat na to, co určitě by ve vašem šatníku mělo být.

Co tvoří základ šatníku

Dámský šatník bude obsahovat zejména sukně, kalhoty, šaty, halenky, kostýmky. Pochopitelně záleží i na tom, kde jste zaměstnáni. Podle toho totiž budete svůj šatník tvořit. Jestliže pracujete v kanceláři, budete nosit něco jiného, než když budete cvičitelkou psů. Bez ohledu na práci ale výše vyjmenované oblečení tvoří základ, který by v šatní skříni každé ženy mělo mít své místo. Jen ho bude nosit při jiné příležitosti.

Když pracujete v kanceláři

Pod zaměstnáním v kanceláři si můžete představit učitelku, účetní, manažerku i asistentku nebo bankovní pracovnici. Některá zaměstnání vyžadují přísný dress code, jinde jsou podmínky volnější. V každém tomto povolání lze nosit kalhoty. Lze si na sebe vzít džíny, kalhotový kostýmek nebo klasické kalhoty s puky sólo a doplnit je halenkou, případně elegantním tričkem, lehkým svetříkem, kardiganem. Určitě stojí za to vsadit na kvalitní materiály. Zejména do kanceláře se hodí ty v nemačkavé variantě.

Kalhoty pro volný čas

Ve volném čase si můžete nosit prakticky všechno, co vás napadne. Nejste limitováni nařízeními vašich šéfů, pouze prostředím, kde se budete vyskytovat. I do divadla na divadelní představení nebo na koncert vážné hudby si lze obléct společenské kalhoty. Pak už jen záleží na vhodně zvolených doplňcích, aby celý outfit působil adekvátně situaci.

Na procházku se psem do přírody si pravděpodobně budete chtít obléknout pohodlné oblečení. Platí to také pro muže. To bezesporu splňují dámské nebo pánské cargo kalhoty, které se pro tuto příležitost výborně hodí. Do velkých kapes můžete uložit různé drobnosti – mobil, klíče od bytu i od auta. Tento typ kalhot se obvykle vyrábí ze 100% bavlny, díky které jsou prodyšné. Střih mají velkolepě pojatý, takže jsou pohodlné při jakémkoliv pohybu.

Jako zvolit barvu?

Co se týká barvy, tak vsadit můžete na černé cargo kalhoty. Černá barva je oblíbená, protože je možné ji lehce kombinovat s dalšími barvami. Není na ní vidět tolik špína. Nemusíte tedy bát v nich slézat kopce, hrát si s dětmi na honěnou nebo zajet na kole do obchodu nakoupit. Zajímavým detailem na těchto kalhotách budou kovovou druky a přezky, které jim vtisknout ležérní ráz.

Cargo kalhoty si oblíbily i dívky, které je nosí do školy. Zde se uplatní zejména ve světlejším provedení, třeba v béžové nebo bílé barvě. Některá děvčata dávají přednost nenápadnosti, takže si na sebe raději vezmou maskáčový vzor v khaki zelené.

Kalhoty jsou oblíbeným kouskem v šatníku každého člověka, který lze vhodně zvoleným typem a střihem nosit v jakékoliv situaci.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Zdražování papriky

Zdražování papriky: Cena na trhu v ČR (a Evropě)

Vysoké ceny zeleniny vzbuzují velký rozruch. Cena za kilo paprik někde stoupá až ke dvěma stovkám! Proč tomu tak je? A kdy můžeme očekávat...

Axolotl mexický

Axolotl mexický prodej - kolik stojí a kde koupit

Obojživelník axolotl mexický či vodní dráček je oblíbený a v akvaristice zcela unikátní živočich. Kde ho koupit a jak chovat se dozvíte v...

Kdy letos začíná jaro a kdy je první jarní den [2023]

Kdy začíná jaro 2024

Vsadím se, že jste o jarní rovnodennosti mnohokrát slyšeli, nicméně víte, co přesně znamená a proč k ní dochází?

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY