Stručný průvodce zásnubními prsteny: Jak vybrat ten pravý

Zásnubní prsten je jedním z nejdůležitějších šperků, dámy ho nosí denně a k výběru je tak potřeba přistoupit s rozmyslem. Každá žena je výjimečná a zaslouží si mít prstýnek svých snů. Na to klenotníci myslí a nabízí různorodé designy, typy zasazení kamenů i jejich tvary a brusy. Neorientujete se mezi nimi a přitom vás výběr čeká? Tento článek vám s rozhodováním pomůže.

Stručný průvodce zásnubními prsteny: Jak vybrat ten pravý
Foto: Klenota.cz

Na co je potřeba dávat pozor?

V první řadě je dobré ujasnit si několik základních požadavků ze kterých se nevyplácí slevovat. Precizní zpracování, kvalitní materiály a odolnost zajistí, že i po letech každodenního nošení bude šperk krásný. Zlatý zásnubní prsten je proto nejčastější volbou a díky třem barevným variantám poskytuje tento kov i velkou variabilitu.

Preference dámy jako alfa a omega výběru

Na počátku hledání toho pravého prstýnku se zaměřte na svou drahou polovičku. Začněte si všímat, co běžně nosíjak tráví volný čas. Bude to pro vás hlavní vodítko při výběru. Jestli má ráda spíš decentní styl, zásnubní prsten by ho měl vkusně doplňovat. Vyrážíte o víkendu spíš než do společnosti na kola? Mohlo by se jí zamlouvat praktické usazení bezel, které nemá tendenci se zachytávat. Pokud jste už své milované dřív vybírali takzvaný promise ring, který je jakýmsi předchůdcem zásnubního prstenu, možná už jste nad jejími preferencemi přemýšleli.

Zásnubní prsten
Foto: Klenota.cz

Jaké jsou druhy kamenů a co může posloužit jako klíč k výběru?

Typicky zásnubní prsteny zdobí jeden centrální drahokam. Pokud si vaše přítelkyně potrpí na tradicích, udělá jí nejspíš radost zásnubní prstýnek s briliantem, tedy kroužek s jedním diamantem v kulatém brusu.

Méně tradiční volbou jsou pak prsteny s drahokamy. Udělají radost těm, které se rády odlišují a nabízí širokou škálu barev. Temperamentním a společnost milujícím dámám budou slušet červené rubíny, granáty nebo sytě růžové turmalíny. Ke klidným povahám se hodí třeba akvamaríny a půvab něžných slečen vynikne s jemně růžovými morganity.

Co dalšího hraje roli v designu šperku

Na konečný vzhled prstene mají kromě druhu drahokamu velký vliv také jeho tvarbrus. Kromě už zmiňovaného kulatého brusu je oblíbený ovál, čtverhranný princess, obdélníkový emerald nebo trojúhelníkový trillion. Výsledný dojem také z velké části utváří barva kovu. Kromě tradiční žluté můžete pro modernější vzhled sáhnout po zlatém zásnubním prstenu z bílého zlata nebo trendy růžovém.

Zásnubní prsteny
Foto: Klenota.cz

Už máte jasno?

Věříme, že vám tento stručný průvodce pomohl si ujasnit, co hledáte a jaké máte možnosti. Pro všechny případy je dobré nakupovat tam, kde poskytují lhůtu na výměnu či vrácení šperku zdarma. A pokud chcete rovnou myslet i na budoucnost, můžete se podívat i na designéry vytvořené sety zásnubních a snubních prstenů a vybírat rovnou celý komplet.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si s sebou sbalit na dovolenou k moři? Co si vzít do letadla a co přibalit pro děti? Nechte se inspirovat univerzálními seznamy věcí, co...

Nová zelená úsporám - jak získat dotace na fotovoltaiku

Nová zelená úsporám – jak získat dotace na fotovoltaiku

Nová zelená úsporám přináší výhodnější podmínky k získání dotace na fotovoltaickou elektrárnu.☀️ Přinášíme informace o tom, jak zažádat a...

Jak sloučit a rozdělit PDF online a offline - návod

Jak sloučit a rozdělit PDF online a offline - návod

Potřebujete sloučit PDF soubory do jednoho? Nebo PDF soubory naopak rozdělit? Poradíme vám, jak to jde offline i online zdarma.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY