Debaty prezidentských kandidátů 2023 na ČT, Nově, Primě, v Blesku

Druhé kolo prezidentských voleb je už za rohem a diskuze s jedním nebo s oběma prezidentskými kandidáty nás nyní čeká v podstatě každý den. Podívejte se na jejich přehledný program.

ČTNovinkyNovaPrimaČeský rozhlas

Debaty prezidentských kandidátů 2023 na ČT, Nově, Primě, v Blesku
Foto: Profimedia

Prezidentské debaty před 2. kolem odstartoval Denik.cz

Sérii vzájemných online a televizních duelů mezi prvním a druhým kolem zahájili oba kandidáti ve středu 18. ledna v diskuzi na Denik.cz. Dvacetiminutovou online debatu moderovala politická analytička Deníku Kateřina Perknerová a Pavel s Babišem v ní diskutovali o tom, jestli je bývalý náčelník generálního štábu vládním kandidátem, zda je bývalý premiér proruským kandidátem, a také jsme se dozvěděli, že oba znají slova české hymny. Andrej Babiš se dopustil dalšího školáckého přešlapu, když o válce v bývalé Jugoslávii nepřímo prohlásil, že nešlo o válku v Evropě.

Kdo vyhraje volby podle sázkařů?

Debata prezidentských kandidátů na Blesk.cz

Ve studiu Blesk.cz se oba kandidáti střetli ve čtvrtek 19. ledna v duelu s podtitulem "Souboj titánů". Na přetřes přišla Babišova Jezulátka a jeho návštěva kostela Panny Marie Vítězné, ke které došlo o den dříve, přestože představitelé kostela nechtěli být součástí prezidentské kampaně. Do své víry Babiš zamotal i horoskopy a sociální sítě pobavil prohlášením, že je čistá urputná Panna.

Babiš si v duelu také postěžoval, že má málo peněz na kampaň, a došlo i na hodnocení podpory od neúspěšných kandidátů z prvního kola. Petr Pavel řekl, že se neobává toho, že by mu mohla uškodit podpora Danuše Nerudové, Pavla Fischera a Marka Hilšera. Babiš prohlásil, že je přirozeným kandidátem voličů SPD, protože je zástupce protivládního tábora. Strana Tomia Okamury ho ale ve volbách vysloveně nepodpořila.

PROGRAM PREZIDENTSKÝCH VOLEB PŘED 2. KOLEM
DATUM ČAS KDE FORMÁT DEBATY
Středa 18. 1. Denik.cz Duel finalistů Petra Pavla a Andreje Babiše
Čtvrtek 19. 1. 9:30 Blesk.cz Duel finalistů Petra Pavla a Andreje Babiše
Neděle 22. 1. 20:10 ČT1, ČT24, iVysilani Duel finalistů - Babiš účast odmítl
Pondělí 23. 1. 20:00 TV Nova Rozhovor „jeden na jednoho“ s finalistou Andrejem Babišem
Úterý 24. 1. 20:00 TV Nova Rozhovor „jeden na jednoho“ s finalistou Petrem Pavlem
Středa 25. 1. 20:15 TV Prima, CNN Prima News Superduel finalistů Petra Pavla a Andreje Babiše
Čtvrtek 26. 1. 20:00 TV Nova Duel finalistů Petra Pavla a Andreje Babiše
Pátek 27. 1. 13:00 Český rozhlas Duel finalistů Petra Pavla a Andreje Babiše
Neděle 29. 1. TV Prima, CNN Prima News Partie Terezie Tománkové s novou hlavou státu
Neděle 29. 1. 20:00 TV Nova Rozhovor s novou hlavou státu

Debata prezidentských kandidátů na ČT 1 (v televizi a online)

Česká televize naplánovala duel prezidentských kandidátů na nedělní večer (22. 1.), vypadá to ale, že k duelu nakonec nedojde. Superdebata z budovy Národního muzea se sice konat bude, Andrej Babiš ale už dříve odmítl účast. Zástupci ČT říkají, že pozvání pro něj stále platí, a pokud Babiš nedorazí, bude si moderátor Martin Řezníček povídat jen se samotným generálem Pavlem. Pořad naladíte na ČT1, ČT24 a v internetovém vysílání veřejnoprávní televize od 20:10, přesný formát si ale zatím nechává Česká televize pro sebe.

Debata prezidentských kandidátů na Novinky.cz (Seznam)

V pondělí 23. ledna v poledne měli naopak oba účastníci druhého kola prezidentských voleb dorazit na debatu, kterou pořádá zpravodajský portál Novinky.cz. Petr Pavel ale kvůli nemoci tuto debatu vynechá. Hodinovou diskuzi budou moderovat Eva MikuleckáVladimír Kořen, otázky ale mohou posílat i diváci.

Debaty prezidentských kandidátů na TV Nova

Na Nově se od pondělí do čtvrtka uskuteční hned tří diskuze s finalisty prezidentských voleb. V pondělí (23. 1.) a v úterý (24. 1.) od osmi večer dostanou nejdříve oba kandidáti prostor samostatně. Andrej Babiš přijde do pořadu s názvem Cesta na Hrad: Jeden na jednoho v pondělí a Petr Pavel v úterý.

V předvečer druhého kola (26. 1.) se na Nově uskuteční duel nazývaný Cesta na Hrad: Poslední debata. Účast v něm přislíbili oba kandidáti. Na tento termín původně plánovala svou debatu také Česká televize, ta ale nakonec svůj duel (který ale podle všeho nebude duelem přesunula na neděli.

Debata prezidentských kandidátů na Primě

Ve středu (25. 1.) se oba soupeři utkají také v duelu na Primě a na CNN Prima News. Pořad nazvaný Superduel: Bitva o Hrad začíná ve 20:15 a moderovat ho bude Terezie Tománková.

Debata prezidentských kandidátů v Českém rozhlasu

Úplně poslední debata s oběma kandidáty se uskuteční těsně před otevřením volebních místností. V pátek (27.1.) v jednu odpoledne odstartuje diskuze na Českém rozhlasu.

Pak už nás čekají jen rozhovory s budoucím prezidentem. V neděli v poledne dorazí vítěz voleb do Partie Terezie Tománkové a v osm večer se ukáže také na Nově.

Kdo vyhraje volby podle sázkařů?

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Vážení, okamžitě v hoďte toho ne schopného Řezníčka. Moderátor má být NESTRANNÝ!!! Co si ten člověk dovoluje. Do dnešního dne jsem ČT fandil. To je SKANDÁL!!!

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Aktuální průzkumy volby prezidenta 2023 : Jaké jsou preference?

Aktuální průzkumy volby prezidenta 2023: Jaké jsou preference?

Kdo se stane příštím českým prezidentem? Podívejte se, co říkají poslední průzkumy volebních preferencí a co z nich můžeme přečíst.

Tipsport: Vsaďte si na prezidentské volby - bonus za registraci bez vkladu

Jak si vsadit na prezidentské volby a bez vkladu

Kdo vyhraje volbu prezidenta ČR 2023? Na výsledky nemusíte pouze čekat. Ukážeme vám, jak si na prezidentské volby vsadit bez vkladu – je to...

Sázky na prezidenta 2023: Kandidáti a jejich kurzy

Sázky na prezidenta 2023: Kandidáti a jejich kurzy

Bude se na české prezidentské volby sázet stejně jako před dvěma lety na ty americké. Podívejte se, jaké jsou šance jednotlivých kandidátů...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY