Jak sloučit a rozdělit PDF online a offline - návod

Potřebujete spojit dva soubory v PDF formátu do jednoho? Není to sice nic složitého, ale pokud neznáte postup, může vás tento úkol trochu potrápit. Pojďme se podívat nejen jak na sloučení, ale také jak na rozdělení PDF a jiné úpravy.

Jak sloučit PDF - Jak rozdělit PDF
Adobe produkty pro PDF soubory

Jak sloučit a rozdělit PDF online a offline - návod
Foto: Pxhere

Sloučení a spojení PDF online i offline

PDF soubory jsou často používané díky svojí praktičnosti. Jejich velkou výhodou je univerzálnost, neboť dokážou zobrazit téměř cokoliv. Ať už máte PDF s textem či grafikou, může nastat situace, kdy budete chtít dva nebo více souborů sloučit a spojit do jednoho. S offline prohlížečem Adobe Readerem, který je zdarma, si však nevystačíte. Sloučení je potřeba provést online nebo v rozšířené a placené Adobe verzi.

Jak spojit a sloučit (marge) PDF online

Online sloučení PDF souborů je nejsnazší variantou. Sice k němu nutně potřebujete internetové připojení, ale to by v dnešní době určitě neměl být problém. Existuje velké množství online nástrojů na různých webech, které vám se sloučením pomůžou a je na vás, který si vyberete. Naše doporučení pro vaše první kroky za PDF sloučením si získává nástroj pro sloučení na oficiálním webu Adobe. Přejít do něj můžete skrz tento odkaz. Postup sloučení je velice intuitivní:

  • přes tlačítko "Vybrat soubory" nahrajete první soubor
  • horní tlačítko s plusem vám umožní nahrání dalších souborů
  • kliknete na "Sloučit"
  • zvolíte "Stáhnout"

Sloučení PDF v Adobe Reader a PDF Creator nepůjde

Pokud nemáte přístup k internetu a nutně potřebujete sloučit některé své PDF soubory, připravte se na to, že Adobe Reader ani PDF Creator k tomu stačit nebude. Funkci sloučení souborů mohou využívat pouze předplatitelé Adobe Acrobat Premium nebo Adobe Acrobat Pro DC.

Jak spojit PDF nejen na Windows 10

Máte-li licencovanou aplikaci PDF-Xchange Editor nebo PRO, můžete soubory spojit skrz "průzkumníka souborů", kterého na Windows 10 najdete v hlavním panelu. Stačí zde vybrat soubory, které chcete spojit a pod pravým tlačítkem myši zvolit možnost "kombinovat v PDF-Xchange".

Rozdělení PDF je podobné jako sloučení

Potřebujete svůj PDF soubor rozdělit do více souborů? Stejně jako u sloučení to nepůjde jinak než online nebo v placené pokročilé verzi Adobe. Posloužit vám k tomu mohou i internetové online nástroje, které jsou většinou zdarma. Jediné, bez čeho se neobejdete, je internetové připojení.

Jak rozdělit PDF do více souborů

Stejně jako u sloučení, tak i při rozdělování, vám pomůže online nástroj od Adobe, který najdete v tomto odkazu. Postup je velice jednoduchýintuitivní, nicméně je potřeba se zde přihlásit, což zabere pouze pár kliknutí, pokud zvolíte přihlášení například přes Facebook.

  • přes tlačítko "Vybrat soubory" nahrajete první soubor
  • přihlaste se
  • vyberte místa, kde chcete PDF soubor rozdělit
  • klikněte na "Continue"
  • zvolte "Save"
  • rozdělené soubory se vám zobrazí ke stáhnutí a dalším úpravám

Spojování a jiné úpravy PDF zdarma i placené

Offline nic zdarma nepůjde, to už víme. Pro offline úpravy je potřeba si pořídit placenou verzi a pokročilou verzi Adobe. Tato investice se vyplatí hlavně profesionálům, kteří se soubory PDF pracují na denní bázi. Ostatním by mělo stačit heslo k Wi-fi. Na závěr přinášíme ještě tabulku s přehledem, co jednotlivé produkty umí.

Název Funkce
Acrobat Pro ucelené řešení PDF pro mobily, PC i weby
Acrobat Pro DC komplexní řešení pro zpracování PDF (i pro Mac)
Acrobat Standard DC spolehlivé vytváření, úpravy a podepisování dokumentů
Acrobat Reader DC umožňuje prohlížení, vyplňování, podepisování a je zdarma
Acrobat PDF Pack klíčové nástroje pro každodenní práci s PDF
Acrobat Export PDF převod PDF souboru do aplikací Word a Excel

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

doporučený program na sloučení dvou PDF chce poplatek v EUR. Lze to i jinak a jinde

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

eockovaci prukaz - léky na predpis a ockovani

EOP - elektronický očkovací průkaz online

Digitalizace zdravotnictví je nyní nutnost. Sjednocení informací o veškerém očkování do elektronické podoby nám ulehčí život. Seznamte se s...

5 G sítě v ČR – vysílače a pokrytí internetem

5 G sítě v ČR – vysílače a pokrytí internetem

Čím je 5G síť převratná? Co přináší 5G internet? A jsou s 5G sítí spojena i rizika – bezpečnostní, nebo jakákoli jiná? Dozvíte se v...

Canva mockup hrneček

Co je Canva: Free verze zdarma a cena Canva Pro

Přečtěte si jednoduché návody, praktické tipy a užitečné triky pro tvorbu grafiky v Canvě. Vytvořit vlastní infografiku nebo obsah na sítě...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY