Nejlepší aprílové vtipy: Jak někoho napálit na apríla?

Jste na prvního dubna připraveni? Budete to vy, kdo si z někoho vystřelí, nebo to bude někdo jiný, kdo vás dostane aprílovým žertíkem? Určitě se shodneme, že je lepší být připraven než překvapen.

Nejlepší aprílové vtipy: Jak někoho napálit na apríla?
Foto: Pixabay

Kdy je Apríl: Kdo vymyslel apríl, jak vznikl a proč se slaví, apríl anglicky

Podle etnologa Petra Janečka se nedá obecně říct, kde se apríl vzal. „U nás pochází první psaná zmínka ze 17. a další, častější pak až z 19. století, kdy se tu aprílové žertování rozšířilo hlavně díky tomu, že se o něm psalo v novinách,“ řekl Janeček pro magazín Reportér. Nejspíše tedy nešlo o lidový zvyk.

Existuje několik verzí, jak apríl mohl vzniknout. Jedna hovoří o souvislosti s přechodem z juliánského na gregoriánský kalendář, kdy se tehdy začátek nového roku slavil příchodem jara, tj. koncem března Den zvěstování Panny Marie.

V roce 1564 král Karel IX. ediktem roussillonským změnil začátek nového roku na 1. dubna a lidé, kteří to nerespektovali, byli považováni za blázny. Z toho pak pravděpodobně vzniklo anglické slovo pro apríl: April Fools' Day.

Další verze tvrdí, že původ je možné spatřit v íránském svátku Sidzah Be-dar (prvně zdokumentované roku 536 př. n. l.), který se slaví v podobné době jako apríl a je spojován s humorem.

Za první písemnou zmínkou o aprílu v Česku stojí Bartoloměj Chrystellius z Prahy a pochází z roku 1690. Ke konci 18. století byly informace o aprílových vtípkách častější. Podle historických pramenů byl ale vždy spojen se žerty, ve všech zemích však k tomu přistupovat s různou vážností.

Apríl na kámoše, nejlepší pranky na kamarády, pranky na sestru a na bratra

Mají vaši přátelé rádi sušenky s krémovou náplní? Seškrabejte krém a místo něj oplatky spojte zubní pastou.

Pokud je váš kamarád nebo kamarádka zároveň i spolubydlící, zkuste vyměnit tekuté mýdlo za lubrikační gel. A když už jste v koupelně, dejte místo zubní pasty do tuby kečup nebo hořčici.

Pozvěte kamarády na dort. Vyřízněte kulatý tvar nebo čtverec z polystyrenu, namažte na něj hustý jogurt a ozdobte ho lentilkami nebo kousky ovoce. Pak už jen stačí naservírovat na dortovém podnosu.

Jestli se nebojíte trochu ostřejšího humoru, máme pro vás tip na umělý lidský exkrement. Budete potřebovat vnitřek kartonového tvrdého papíru, který propláchnete pod vodou. Pak ho zmuchláte a vytvoříte z něj napodobeninu lejna. Mrknout můžete na video.

Apríl na rodiče, pranky na rodiče

Osolený čaj a káva už pravděpodobně patří mezi profláknutější žertíky, ale kdo ví, třeba to zase vyjde.

Bezbarvým lakem přetřete kostku mýdla a už jen sledujte, jak se budou rodiče marně snažit umýt ruce.

Apríl v kanceláři, pranky na kolegy

Častým spojencem s prankem v kanceláři jsou počítače. Kolegům můžete nastavit „speciální“ pozadí plochy. Třeba zrovna tím obrázkem něčího pozadí, případně stáhněte obrázek rozbitého monitoru.

Zásuvky můžete přilepit izolepou a nemusíte se bát ani přelepit laser ve spodní části myši.

Jestli jste viděli britský seriál Kancl, pak by vás mohl inspirovat k zalití kolegovy sešívačky želatinou.

Obrazovka počítače převrácená vzhůru nohama zaručeně rozhodí běžné uživatele PC. Využijte chvilky, kdy kolega zmizí od počítače a stiskněte CTRL + ALT + šipka dolů. Do standardní pozice pak sjedná nápravu kombinace CTRL + ALT + šipka nahoru.

Nejlepší pranky na přítelkyni, manželku a na přítele, manžela

Není to tak dávno, kdy se měnil zimní čas na letní, tak proč nevyužít našich ještě trochu zmatených biorytmů a pohrát si s hodinovou ručičkou. Hodinu dopředu nebo zpátky… tak, jen aby vaše polovička neměla ten samý nápad.

Už vás štve tím, jak se rozvaluje před televizí a neustále přepíná mezi programy? Přelepte ovladače izolepou a bude klid.

Pokud si vaše partnerka nebo partner dává ráno sprchu, zastavte přívod teplé vody a zažijete rodeo.

Křupnutí, za které se nebudete stydět. Dejte hrst sušených těstovin, nejlépe kolínek, do sáčku, ten vložte pod záchodové prkénko. Jakmile si oběť sedne, lekne se, že pod ní něco prasklo.

Apríl přes SMS, Apríl přes telefon

  • V mobilu oběti pranku si v telefonním seznamu vyberte dva kontakty a zaměnit jejich čísla. Zaměnit můžete třeba dva kamarády nebo číslo přítelkyně a tchyně.
  • Prasklý displej může být dalším šíleným nápadem a stáhnout si aplikaci můžete ZDE.
  • Už trochu provařeným vtípkem je změna systémového jazyka v mobilu například na čínštinu.

Zdroje:

  • zena.aktualne.cz
  • reporterpremium.cz
  • www.e15.cz
  • www.history.com

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

cervene-vino.jpg

Vtipné citáty a vtipy o alkoholu, pivu a vínu

Znáte nějaké vtipné citáty o alkoholu? 🥂 Víte, které slavné osobnosti k němu měly kladný vztah? Nabízíme vám malou ukázku citátů o víně a...

Mezinárodní den žen

Mezinárodní den žen – Co znamená, jak se slaví a čím potěšit?

MDŽ je svátek, kdy se oslavují ženy, jejich práce a úsilí o rovnocennost. Pojďte se dozvědět víc a inspirovat se našimi tipy na přání a...

Kdy je mezinárodní den otců?

Kdy je mezinárodní den otců?

Den otců slaví v různých zemích na světě v různých termínech. Podívejte se, kdy se slaví u nás a kdy v zahraničí. Inspirujte se tipy na...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY