Díky těmto zařízením se vám zloději vyhnou obloukem

Ochrana majetku je pro nás zajisté velmi důležité téma a my se v dnešním článku podíváme na dva netradiční pomocníky, které můžeme využít právě k ochraně cenností. I když to není jejich původní záměr, uvidíte, že se dají využít opravdu na sto procent i právě k tomuto účelu.

Termovize může být pomocníkem s bezpečností i pro vás
Foto: Dario Sabljak / Shutterstock.com

Termovize může být pomocníkem s bezpečností i pro vás

Termovizní kameru má spousta z nás spojenou spíše s myslivci, vojáky nebo záchranáři, ale své využití může mít klidně i pro ochranu vašeho majetku. Může se to zdát jako zbytečná věc, ale například oproti kamerám s nočním viděním má termovize mnoho výhod. Jednou z nich je to, že k  fungování sbírá infračervené záření, a ne zbytkové světlo z okolí, což zaručuje, že bude vždy fungovat i na takovém místě, kde si kamera s nočním viděním ani neškrtne.

Moderní termovize dokáží diagnostikovat defekty staveb, tedy například zkontrolovat tepelně izolační vlastnosti, únik tepla, detekovat netěsnost a problémy potrubí, elektrických vedení a jiných zařízení. Jak již bylo zmíněno, používají se také k ochraně lidí a majetku - osobu či zvíře dokáží v závislosti na konkrétním modelu a jeho výkonu odhalit na vzdálenost 500 - 3000 m.

Fotopasti nemusí sloužit pouze k monitorování zvířat

Druhým výborným pomocníkem pro střežení vašich cenností může být spolehlivá fotopast. Opět si asi říkáte, že její využití je například v lese na monitorování zvěři, ale to nemusí být nutně pravda. Fotopast je ve skutečnosti velmi moderní digitální foťák, který se spustí, když zaznamená pohyb.

Takže mimo již zmiňovanou zvěř může spolehlivá fotopast také velmi jednoduše zachytit například zloděje, který se pohybuje po vašem pozemku, aniž by o tom věděl. Dejte však pozor na právní aspekty použití fotopastí, např. kam kamera směřuje, k jakému je účelu, použití pořízených záběrů a jiné obstrukce, aby nebyly v rozporu se zákonem.

I zde jde doba neuvěřitelně kupředu a za pomocí internetu budete mít přehled o všem, co vaši fotopast spustí. Jakmile je zaznamenán pohyb poblíž této pastičky, pak si u nejnovějších modelů můžete nastavit například to, že při vyfocení vám bude ihned odeslána fotka na váš mobilní telefon. Dokonce jsou již tak chytré, že rozeznají osoby od zvířat a můžete se tak vyvarovat tomu, aby byla focena a následně odeslána fotka toho, o co nemáte zájem.

Fotopasti nemusí sloužit pouze k monitorování zvířat
Foto: milart / Shutterstock

Tato zařízení jsou možná o něco dražší než ta, která jsou k hlídání vašeho majetku vyrobena prioritně, jako bezpečnostní kamery nebo alarmy. Ovšem když se vám podaří zachytit nějaké výhodné slevy, kterých je dnes mimo jiné na internetu opravdu mraky, pak se cenově velmi přiblížíte, ovšem budete mít v ruce mnohem silnější a mnohdy i výkonnější nástroje k použití.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kdy letos začíná zima a kdy je první zimní den [2022]

Kdy začíná zima 2023: Zimní slunovrat

Podle starých Slovanů byla nejdelší noc kouzelná. Co od ní můžete čekat? Proč je zimní slunovrat tak významný

halloween-pumpkin

Vyřezávání halloweenské dýně – tradice, návod a šablony

Je tu Halloween, tajuplný svátek na sklonku podzimu, jehož tradice pochází z keltského Samhainu. 🎃 Pojďme si vydlabat dýni a dozvědět se...

cibule-a-cesnek

Superpotraviny ze světa a poklady české přírody

V posledních letech často slyšíme o superpotravinách. O co se jde, co letí ve světě a co ušila česká příroda na míru člověku...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY