Obrazům neodzvonilo! Moderní verze obrazů do interiéru

Je pravdou, že v současnosti už lidé na zdech nemají tolik obrazů, jako dříve. V současné době se kupují spíše tapety, fototapety a různé samolepky, které dokážou zeď vyzdobit stejně dobře. Pokud se ale chcete vyhnout jakémukoli lepení nebo je pro vás prostě obraz tou lepší variantou, není důvod, proč si ho nepořídit. Můžete na nich mít nejrůznější motivy, včetně vlastních fotografií.

Obrazům neodzvonilo! Moderní verze obrazů do interiéru
Foto: Myloview

Obraz krajina

Stále ještě nejoblíbenější variantou je obraz krajina. Důvod je prostý: toto téma zahrnuje nepřeberné množství výjevů, takže si vybere opravdu každý. Svůj obraz můžete sladit do jakékoli barvy a propojit tak interiér se svým obrazem. Výhodou je také univerzalita obrazu. Můžete jej použít do domácnosti v kterékoli místnosti – obývacím pokoji nebo třeba na toaletě. Stejně tak dobře jej lze použít v komerčních prostorách. Jedná se o klasiku, která stále ještě funguje. Velký výběr těchto motivů najdete na adrese https://myloview.cz/obrazy/podle-kategorie/krajiny/.

Krajina obraz – jak jej pověsit?

U obrazů krajiny platí obecná pravidla jako u všech jiných obrazů. Tak například velikost obrazu bychom měli přizpůsobit velikosti zdi. Pokud máte na zdech opravdu velký prostor, zvolte velký nebo několikadílný obraz. Na malé zdi je zase lepší volit menší obraz, aby zeď nevypadala přeplácaně a opticky nezmenšovala prostor. Důležité je také pravidlo, že čím je obrázek výraznější – což se u motivu krajina obraz stát může – tím více prostoru kolem sebe potřebuje, aby lépe vyniknul. Je dobré obraz zavěsit nad sedačku, křeslo, stůl, čelo postele nebo jiný kus nábytku.

Obraz zimní krajina

Pro každou místnost se mohou hodit obrazy s jinou tématikou. Jsou taková témata, jako je například obraz zimní krajina, které se hodí do každé místnosti. Do ložnice si můžete dovolit obrazy s intimnější tématikou, jako jsou například akty. Obývací pokoj by měl být vyzdoben reprezentativní tématikou, která neuvede případnou návštěvu do rozpaků. Hodí se abstraktní i umělecká díla nebo dokonce olejomalby. Na chodbu a prostory u schodiště zvolte obrazy vlastních fotografií. Do jídelny a kuchyně se hodí obrazy s motivem jídla, květin nebo cedule s pořekadly, nástěnné hodiny a podobně. Tyto a další obrazy jsou k dispozici v online obchodě https://myloview.cz/.

Obraz zimní krajina
Foto: Myloview

Plátno nebo papír?

Obrazy na plátně jsou velmi pěkné a nepotřebují ani rámeček. Papírové obrazy oproti tomu budou potřebovat rámeček kolem dokola, aby se skrylo to, že jsou méně kvalitní. Do obývacího pokoje, který chcete ladit luxusně, zvolte spíše obrazy na plátně. Krajina je vůbec nejlepší motiv. Kromě samotného materiálu, ze kterého jsou obrazy vyrobeny se zaměřte také na to, abyste obrazy barevně propojili se zbytkem místnosti. Pokud například máte pohovku do oranžové barvy, můžete zvolit třeba západ slunce, který bude mít také několik oranžových tónů barev.

Rám nebo bez rámu?

Do určité míry bude záviset jen a jen na vás, který z obrazů zvolíte. Obrazy na plátně se často věší bez rámu. Tím jej mnohem lépe sladíte s interiérem, protože můžete přemýšlet jen o obrazu samotném a nikoli o tom, jak včlenit do interiéru rám. Některé obrazy je ale lepší zarámovat, jako jsou například portréty. V takovém případě se zamyslete nad tím, jak rám bude ladit nejenom s interiérem ale také s dalšími obrazy v místnosti. Pokud pořídíte pro všechny obrazy stejný rám, efektivně je propojíte.

Optické upravení výšky zdí

Obrazy jsou skvělé nejenom z toho hlediska, že zkrášlí váš interiér a pomohou vám propojit různé prvky v něm, umí ale také optická kouzla. A to například taková, že příliš vysoké zdi se mohou zdát nižšími. Budete k tomu potřebovat jednoduchý trik: zavěsit obraz na šířku. Nízké stropy zase můžete opticky zvýšit použitím obrazů na výšku – a čím užší a vyšší budou, tím lepšího efektu dosáhnete.

Osobní motivy

Obrazy se mohou stát také tématem hovoru. Použít můžete osobní fotografie, ale také obrazy české krajiny, které pro vás něco znamenají. Díky těmto motivům můžete odhalit trochu ze své osobnosti a poskytnout prostor k hovoru. Pokud své obrazy navíc ještě nasvítíte, můžete jim dodat hned jiný vzhled. Obvykle si vystačíte s běžnými interiérovými svítidly, které se vhodně umístí. U zasklených obrazů a olejomaleb ale může být nasvícení nežádoucí.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Obrazy jsou nádherné. Já bych nemohla mít holé zdi. A poličky s dekoracemi, na které by se jen prášilo, to není nic pro mě. Máme na zdech fotky dětí a mezi nimi obrazy, které pořád přikupuju :-D . Nedávno jsem náhodou narazila na pěkný obraz v bazaru https://starozitnosti.biginzerce.cz/obrazy-malby/i - ndex-1.htma u nám visí v ložnici nad postelí :-) .

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Úsporný energetický tarif

Úsporný energetický tarif: Jaká bude sleva a kdo na ni nedosáhne

Proti zdražování energií bojuje stát úsporným tarifem pro domácnosti a odpuštěním poplatků za obnovitelné zdroje. Jak to bude fungovat si...

Bonky.cz - recenze, e-shop a dodací lhůta

Bonky.cz - recenze, e-shop a dodací lhůta

Bonky.cz je další z e-shopů, u kterých úplně nedoporučujeme nakupovat. Důvody se samozřejmě dočtete v naší recenzi! Věnujeme se také...

Jednorázový příspěvek 5000 Kč na dítě - máte nárok na žádost?

Jednorázový příspěvek 5000 Kč na dítě - máte nárok na žádost?

Příspěvek na dítě 5000 Kč pomůže mnoha rodinám. Kde, kdy a jak o něj žádat? Kde najít formulář? A kdo má na příspěvek nárok? To se dočtete...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY