Psí alergii lze zabránit volbou vhodného krmiva

Jak poznat, že váš pes trpí alergií na krmivo, které mu dáváte? Projevů může být celá řada – svědivost, ztráta srsti a potíže s trávicím ústrojím, jež se projevují zvracením a průjmy. Abyste svému pejskovi dopřáli tu nejlepší možnou péči a předcházeli těmto projevům, dávejte si pozor, čím ho krmíte. Sázka na kvalitu se vám totiž v tomto případě rozhodně vyplatí.

Jak se vyhnout alergii na žrádlo?

Vyzkoušejte hypoalergenní granule Bohužel se často stává, že některá složka psích granulí nedělá psovi dobře a projeví se u něj alergie. Je-li váš čtyřnohý kamarád alergický, začněte tím, že zcela změníte granule, co mu dáváte. Sázkou na jistotu jsou hypoalergenní granule pro psy, ve kterých se nachází maso ze zvěřiny, byliny, oleje a kloubní výživa. Takové granule jsou vhodné pro psy, kteří trpí alergií na kuřecí, vepřové, hovězí, kachní, krůtí i králičí maso a mají citlivé trávení.

Psí alergii lze zabránit volbou vhodného krmiva
Foto: Ermolaev Alexander / Shutterstock.com

Huminové látky a jejich blahodárný vliv na psí zažívání

Obsahuje-li krmivo pro psy také huminové látky, máte vyhráno. Právě tyto látky mají totiž na psí organismus blahodárný vliv a působí protizánětlivě, antibakteriálně a antivirově. Díky huminovým látkám je trávicí trakt psů opatřen ochranným filmem a infekce, viry ani toxiny nemají šanci.

Hypoalergenní kosmetika psovi uleví

Abyste psovi při výskytu alergie ulevili, nakupte mu také speciální hypoalergenní psí kosmetiku. Díky ní dojde k obnově přirozené ochranné vrstvy psí kůže a nepříjemné svědění postupně vymizí.

Jakmile si u svého čtyřnohého kamaráda povšimnete varovných příznaků, jenž jsou spojeny s trávicím ústrojím a také ztrátou srsti, neváhejte okamžitě přejít na hypoalergenní granule a nakupte si také psí hypoalergenní kosmetiku, jež psovi uleví od nepříjemného svědění a pálení.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Misky pro psa - zkušenosti a rady: vybíráme psí misku

Misky pro psa - zkušenosti a rady: vybíráme psí misku

Podle čeho vybírat misku pro psa? Hodí se vyvýšená miska a je lepší keramická nebo nerezová? Odpovíme vám na všechny otázky, co se psích...

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si s sebou sbalit na dovolenou k moři? Co si vzít do letadla a co přibalit pro děti? Nechte se inspirovat univerzálními seznamy věcí, co...

Žádost o příspěvek na bydlení - kalkulačka a podmínky

Žádost o příspěvek na bydlení - kalkulačka a podmínky

Kdo má nárok na příspěvek na bydlení? Jak o něj zažádat a kolik vlastně je? Všechny informace o příspěvku na bydlení pro rok 2024 se...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY