Jak vybrat správnou přepravku pro psa

Cestování s vaším chlupatým přítelem může být zábavným a obohacujícím zážitkem. Vyžaduje ale také řádnou přípravu a ohleduplnost, abyste zajistili bezpečí a pohodlí vašeho mazlíčka. Jednou ze základních věcí, kterou by měl mít každý majitel psa, je přepravka pro psa, která poskytuje bezpečný a pohodlný prostor pro psy během cestování. V tomto článku jsme si pro vás připravili několik tipů pro výběr vhodné psí přepravky.

Jak vybrat správnou přepravku pro psa
Foto: zooroyal.cz

Faktory, které je třeba vzít v úvahu při výběru přepravky pro psy

Při výběru cestovní přepravky pro psa je třeba mít na paměti několik základních faktorů, na které se nyní společně podíváme.

Vsaďte na vysokou kvalitu

Nejprve se ujistěte, že je přepravka pro psa vyrobená z vysoce kvalitních materiálů, které vydrží nástrahy cestování a ochrání vašeho psa při případné nehodě. Věnujte pozornost detailům konstrukce psí přepravky, která by měla být především robustní. Také zámek by měl být dostatečně pevný, aby jej pes nemohl snadno otevřít či zničit.

Díky vysoce kvalitním materiálům přepravka vydrží déle, což z ní dělá skvělou investici pro majitele domácích mazlíčků, kteří si užívají cestování se psem velmi často.

Vyberte správnou velikost přepravky

Dalším důležitým krokem je výběr správné velikosti přepravky pro psa. Váš pes by měl být schopen v přepravce vstát, otočit se a pohodlně si lehnout. Pokud je psí přepravka příliš malá, může se váš pes během cestování cítit stísněně a nepohodlně. Naopak příliš velká přepravka nemusí vašemu mazlíčkovi poskytovat dostatečnou oporu a může způsobit klouzání během cesty. Doporučujeme tedy změřit výšku a délku vašeho psa a dle jeho rozměrů pak vybrat psí přepravku, která pro něj bude vhodná.

Vezměte ohled na typ cesty

Při výběru přepravky pro psy byste také měli zvážit účel použití.

Pro výlety v autě se doporučuje cestovní přepravka na psy s pevnými stranami, protože nabízí vynikající oporu a potřebnou ochranu psa v případě nehody.

Naopak látkové přepravky pro psy jsou pohodlnější pro cestování letadlem díky své lehké konstrukci. Než však se svým chlupatým kamarádem nastoupíte do letadla, nezapomeňte si ověřit předpisy letecké společnosti týkající se přepravy zvířat. Některé letecké společnosti mohou mít zvláštní požadavky týkající se velikosti přepravky pro psy, materiálů a konstrukce, o kterých byste měli vědět.

Seznamte svého psa s jeho novou přepravkou

Abyste si mohli užít plynulou cestu bez stresu, budete muset svého psa s jeho novou přepravkou seznámit. Měl by mít dostatek času si ji předem prozkoumat.

Z přepravky pro psy můžete udělat přívětivější a pohodlnější prostředí přidáním některé z oblíbených hraček vašeho psa. Váš mazlíček tak bude během cestování méně rozrušený a bude si přepravku spojovat s pozitivními zážitky.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Misky pro psa - zkušenosti a rady: vybíráme psí misku

Misky pro psa - zkušenosti a rady: vybíráme psí misku

Podle čeho vybírat misku pro psa? Hodí se vyvýšená miska a je lepší keramická nebo nerezová? Odpovíme vám na všechny otázky, co se psích...

a-crow-ge3f7d1b46-1280.jpg

Vrány rozpoznají váš obličej a pamatují si ho celé roky

Vrány nás mají dokonale přečtené. Dokážou rozpoznat jednotlivé rysy lidského obličeje, a dokonce tuto informaci předat svým potomkům ☝

profimedia-0691728495.jpg

Ve Švýcarsku je zakázáno vlastnit pouze jedno morče

Vlastnit jen jedno morče je ve Švýcarsku od roku 2008 považováno za týrání zvířat!

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY