Kam vyrazit za jídlem v Barceloně – naše tipy na restaurace

Chystáte se na výlet do Barcelony a rádi byste ochutnali místní speciality? V tomto článku vám přinášíme tipy, kam vyrazit na gazpacho, paellu nebo tapas se sangríou! S naším průvodcem po barcelonských restauracích nemůžete šlápnout vedle...

Kam vyrazit za jídlem v Barceloně Foto: Profimedia

Kam na snídani v Barceloně?

Toužíte-li po skutečně autentickém zážitku, pak byste měli vyzkoušet tradiční španělskou snídani. Místní neholdují ovesné kaši ani míchaným vajíčkům, zato v běžné snídaňové nabídce najdete následující pochoutky:

  • "Tostada de tomate y aceite de oliva" = rajčatový chléb s olivovým olejem
  • "Churros" = podlouhlé smažené zákusky z koblihového těsta máčené v čokoládě
  • "Huevos rotos" = smažená vejce na bramborách a klobáse
  • "Bizocho" = lehký, nadýchaný koláč s citrónovou kůrou
  • "Cafe con leche y zumo de naranja" = ranní káva s mlékem a pomerančový džus

Na tradiční snídani můžete vyrazit třeba do La Pubilla, snídaňové kavárny v moderní čtvrti Gracia na adrese Plaça de la Llibertat 23. Poblíž se nachází tržnice Mercat de la Llibertat, kde místní nakupují ovoce, zeleninu, koření, ryby, sýry nebo prvotřídní jamón (španělská šunka). Nejslavnější a zároveň nejstarší barcelonskou tržnicí, která jistě stojí za návštěvu, je Mercado de la Boquería. Trhy doporučujeme navštívit před jedenáctou dopolední, než se zaplní davy turistů.

5 NEJ španělské kuchyně

  • "Paella" = nejproslulejší pokrm španělské kuchyně; voňavá rýže s chutí papriky a šafránu, připravená s hráškem, rajčaty a česnekem, podlitá vínem; podává se s kuřecím nebo králičím masem, oblíbená je také varianta s mořskými plody
  • "Gazpacho" = vynikající studená polévka z rajčat, papriky, česneku, octa a olivového oleje
  • "Pulpo a la Gallega (Polbo á feira)" = chobotnice na galicijský způsob
  • "Pimientos de Padrón" = kořeněné zelené papričky z oblasti Padrón v Galicii smažené dozlatova
  • "Tortilla española" = španělská omeleta z brambor, vajíček a zkaramelizované cibulky

Je libo něco sladkého při odpolední siestě?

Vyzkoušejte cukrárnu Pastisseria Ideal na adrese Carrer Gran de Gràcia, která je rájem pro milovníky sladkého. V jejich nabídce se najdete nejrůznější cukrářské pochoutky od nadýchané citrónové pěny přes čokoládové řezy, koláče a větrníky na španělský způsob po makronky všemožných barev a chutí. Věřte, že na tento gurmánský zážitek nezapomenete do konce svých dní!

A kam na skleničku s tapas?

barcelona-tapas
Foto: Profimedia

Snad žádná návštěva Španělska se neobejde bez tapas. Řeč je o malých občerstveních, která číšníci donáší na stůl spolu s rundou alkoholu. Často to bývají různé jednohubky, smažené papričky, kroketky, masové kuličky nebo ančovičky. A kam na ně vyrazit ve víru katalánského velkoměsta? Vybrali jsme pro vás tři vyhlášené tapas bary:

  • Bar Del Pla (Carrer Montcada, 2) Klasický tapas bar ve čtvrti Born, který patří mezi ty nejlepší v Barceloně. Chcete-li si odnést jedinečný zážitek, objednejte si tajemství jídelního lístku zvané "secreto ibérico".
  • Suculent (Rambla de Raval, 43) Na první pohled nenápadný tapas bar ve čtvrti Raval patří mezi moderní podniky, které přichází s kreativními, neotřelými nápady. Můžete u nich vyzkoušet ochutnávku specialit.
  • Cal Pep (Plaça de les Olles, 8) Tento tapas bar patří mezi ty opravdu tradiční. Dokonce nemají ani žádný jídelní lístek, prostě jen nahlásíte, na co byste měli chuť, a vaše přání se stane rozkazem.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si s sebou sbalit na dovolenou k moři? Co si vzít do letadla a co přibalit pro děti? Nechte se inspirovat univerzálními seznamy věcí, co...

Teplice nad Bečvou - restaurace, lázně a počasí

Teplice nad Bečvou – restaurace, lázně a počasí

Kam vyrazit za relaxem, zregenerováním těla a ještě přitom stihnout nějakou zábavu? Vydejte se do Teplic nad Bečvou!

cibule-a-cesnek

Superpotraviny ze světa a poklady české přírody

V posledních letech často slyšíme o superpotravinách. O co se jde, co letí ve světě a co ušila česká příroda na míru člověku...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY