Marsa Matruh: Tajemství středomořského pobřeží Egypta

Představte si písečné pláže s jemným bílým pískem, které lemují tyrkysově modré moře. Historické památky i přírodní krásy máte na dosah a k tomu přepychový servis hotelů přímo u pláže. Pojďme se ponořit do konkrétních zážitků, které nabízí Marsa Matruh.

Marsa Matruh: Tajemství středomořského pobřeží Egypta Foto: MC MEDIASTUDIO / Shutterstock.com

Pláže jako z Karibiku a luxusní servis

Začněme plážemi s jemným bělostným pískem, za které by se ani karibské destinace nestyděly. Zdejší vody jsou křišťálově čisté a jasně tyrkysové. Čerstvý vánek nese vůni slaného moře. Vstup do moře je pozvolný, a tak si zde budou jistí i méně zdatní plavci. Luxusní hotely, které pláže lemují, se pyšní pěti hvězdami. Nabízejí nejen krásné ubytování, ale také prvotřídní služby, výhled na moře a exkluzivní přístup na pláž. Zkrátka pohádka!

Historické poklady

Pro ty, kteří touží po historii, se v Marsa Matruh se najdou zajímavá místa připomínající staré časy. Nevynechejte např. Rommelovo muzeum v jeskyni u pobřeží, kde měl za druhé světové války své sídlo německý maršál. Nedaleká oáza Siwa pak zve na dobrodružný výlet mezi jezery a starobylými hrobkami. Na dosah je i proslulá Alexandrie s věhlasnými památkami, do které to z jiných egyptských destinací máte podstatně dál.

Noční život roztančí (nejen) chuťové buňky

Večery v Marsa Matruh nabízí chuťové dobrodružství. Ochutnejte místní speciality na večerních trzích, kde se mísí vůně koření a exotických surovin. Restaurace tento zážitek posouvají na vyšší úroveň a přinášejí autentickou egyptskou kuchyni v moderním provedení. Po večeři se vydáte do místních barů, kde se setkáte s přátelskými Egypťany a ochutnáte exotické nápoje pod hvězdnou oblohou. Nezní to krásně?

Letovisko Marsa Matruh je spojením mořských radovánek a luxusu, které nabízí zážitky pro každého cestovatele. Pláže, hotely, historické památky a noční život tvoří harmonii, která vás vtáhne do atmosféry této egyptské perly středomořského pobřeží.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Je Uber nejlepší volba dopravy z letiště a kde všude jezdí?

Je Uber nejlepší volba dopravy z letiště a kde všude jezdí?

Jak funguje dopravní společnost Uber a jak se s ní dostanete z pražského letiště ještě pohodlněji než doposud? Dá se objednat bez aplikace?...

Fotbalový stadion

Největší stadiony světa: V jakých státech je najdete?

Zajímá vás, kde se nacházejí největší stadiony na světě? Přečtěte si náš seznam TOP 10 fotbalových hřišť seřazených podle kapacity.

Památky UNESCO

České památky UNESCO: Šestnáct divů České republiky

V České republice najdete celkem šestnáct historicky a kulturně významných míst, která patří na Seznam světového kulturního a přírodního...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY