Adidas ZX 8000 - tenisky pro jaro a léto 2022. Jak na jejich čištění?

Pokud si potrpíte na stylový vzhled, kvalitu a čisté linie, pak jsou tyto tenisky pro vás jako dělané. Boty adidas ZX 8000 jsou plné stylových detailů. Minimalisticky vyrobené tenisky jsou součástí legendární řady ZX z osmdesátých let, která dnes slouží i jako běžecká obuv. Jakými vlastnostmi se vyznačují a jak o ně pečovat?

Adidas ZX 8000 - tenisky pro jaro a léto 2022. Jak na jejich čištění?
Foto: Nadezhda Akimova / Shutterstock.com

Parametry tenisek adidas ZX 8000

Tenisky adidas ZX 8000 jsou spojením retro prvků s moderním designem ve svěžích barvách. Vyznačují se těmito vlastnostmi:

  • gumová podešev a mezipodrážka s technologií boost pro lepší odpružení a trakci,
  • velké množství barevných variací,
  • jsou vyrobeny z pevného a odolného materiálu - korkový svršek, kůže a nubuk,
  • obsahují také recyklovaný materiál - snaha o minimalizaci odpadu z výroby
  • šněrování tkaničky.

Tenisky jsou s jarem a létem spojeny stejně, jako kaluže a jiná špína, která ráda ulpívá na botách. Ale jak je vyčistit a nepoškodit je? To vám níže ukážeme, čtěte pozorně a dbejte o svou obuv jako o zbytek svého oblečení. I ony vás reprezentují!

Tipy, jak vyčistit tenisky

Udržovat bílé tenisky čisté a skoro stejně bílé, jako kdyby byly dosud nepoužívané, vyžaduje pravidelnou péči. Boty jsou podšité silnou a pružnou podrážkou, která péči podstatně usnadňuje.

Tenisky adidas ZX, se svrškem ze síťoviny, však rozhodně nemají místo v pračce. Někdy se tento krok zdá být při čištění bot nejrychlejší a nejjednodušší, ale často to není správná cesta. Plátěné tenisky vložené do pračky nedrží svůj tvar a mohou se roztrhnout nebo jinak poškodit.

Jedlá soda na podrážku

Při čištění obuvi začněte elastickou podrážkou. V případě, že čištění hadříkem a běžným čistícím prostředkem nestačí, můžete zapojit i jedlou sodu. Vedle čisticího prostředku, teplé vody a kartáče dokáže přidaná jedlá soda vyčistit podrážku téměř dokonale. Soda, která přijde do styku s gumovou podrážkou s nerovným povrchem a mírnými vráskami, dokáže bezvadně zbavit celý povrch nečistot.

Použití: naneste trochu jedlé sody na navlhčenou podrážku a nechte pár minut působit. Připravte si teplou napěněnou vodu, která pomůže zbavit se zbytků nečistot. Pro vydrhnutí hrbolků, využijete starý zubní kartáček, abyste se přichycených nečistot zbavili, aniž byste poškodili botu.

Méně je nyní více, takže není nutné přehánět to s čistícími prostředky. Vyhněte se také příliš silnému kartáčování, které by mohlo povrch podrážky poškodit.

Tip: K čištění navíc můžete využít i zubní pastu s bělícím efektem.

Proces schnutí

Ošetřené a umyté boty nechejte stát na vzduchu, aby mohly přirozeně uschnout - ideální je pokojová teplota. V letních měsících ovšem dejte pozor na silné přímé slunce, které by mohlo způsobit vyblednutí. Dejte si na čas – většina tenisek potřebuje na kompletní vysušení 8 – 10 hodin.

Pro inspiraci na nové tenisky, ať už půjde o adidas ZX 8000 nebo jiný model, navštivte online katalog Flexdog.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Misky pro psa - zkušenosti a rady: vybíráme psí misku

Misky pro psa - zkušenosti a rady: vybíráme psí misku

Podle čeho vybírat misku pro psa? Hodí se vyvýšená miska a je lepší keramická nebo nerezová? Odpovíme vám na všechny otázky, co se psích...

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si s sebou sbalit na dovolenou k moři? Co si vzít do letadla a co přibalit pro děti? Nechte se inspirovat univerzálními seznamy věcí, co...

Žádost o příspěvek na bydlení - kalkulačka a podmínky

Žádost o příspěvek na bydlení - kalkulačka a podmínky

Kdo má nárok na příspěvek na bydlení? Jak o něj zažádat a kolik vlastně je? Všechny informace o příspěvku na bydlení pro rok 2024 se...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY