Seriál Sex O’Clock: Herecké obsazení, tvůrci a díly online

Streamovací platforma Voyo zaměřila svou optiku na ožehavé téma puberty a dospívání a spolu s produkční společností Cinebonbon vytvořila s mladými debutujícími herci i známými profláklými jmény na pozadí zlínských exteriérů lehce provokativní komediální seriál Sex O’Clock.

Obsah - Obsazení - TvůrciPřehled dílů

Komediální minisérie Sex O’Clock online na Voyo [2023] Foto: Archiv VOYO

Minisérie Sex O’Clock online na Voyo

Netradičním seriálem Sex O’Clock se streamovací služba Voyo snaží oslovit především mladé publikum, kterému předkládá téma dospívání se všemi slastmi i strastmi. Voyo se tak vydalo na neprobádané území, a to jak provokativním obsahem, tak i moderním zpracováním s důrazem na výtvarnou stránku a styl, které jsou mladé generaci blízké.

sipka Sleduj seriál Sex O’Clock na Voyo zdarma

V seriálu však vystupují i zástupci dalších generací, jejichž vzájemné tření je zdrojem humoru i impulsem k zamyšlení. Sex O’Clock tan není pouze pro mladé, ale může si jej užít celá rodina. Nakonec, sám seriál říká, že pubertou peklo teprve začíná a dospívání se netýká vždy jen mladých. Dospět a najít sám sebe může totiž být stejně tak záležitostí dospělých…

Sex O’Clock: Přehled dílů s premiérami na Voyo

První z deseti epizod seriálu Sex O’Clock byla na streamovací službě Voyo uvedena v pátek 10. března 2023. Nový díl vychází každý pátek, a jelikož jde o vlastní seriál natočený exkluzivně pro Voyo, najdete jej v sekci Originál (vedle sérii jako Král Šumavy, Iveta, Guru a další).

Pořadí Premiéra na Voyo
1. díl 10. března
2. díl 17. března
3. díl 24. března
4. díl 31. března
5. díl 7. dubna
6. díl 14. dubna
7. díl 21. dubna
8. díl 28. dubna
9. díl 5. května
10. díl 12. května

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

O čem je Sex O’Clock (obsah, příběh, postavy)

Seriál Sex O’Clock humornou formou odkrývá intimní témata související s dospíváním a hledáním vlastní identity. Vypráví o někdy velmi náročném soužití jedné rodinky, která se po nečekaném odhalení jednoho z jejích členů musí naučit fungovat bez ohledu na názor okolí.

sipka Nečekej a sleduj seriál Sex O’Clock zdarma

Hlavní postavou seriálu je dospívající Adam, jehož aktuálně velkým tématem jsou samozřejmě holky a sex. Adam však není žádná hvězda, jeho fotka na sociálních sítích nikdy nezískala víc než padesát lajků a časy, kdy se spolužákům na základce každé pondělí chlubil diplomem z taneční soutěže, jsou dávno pryč.

Zatímco touží po Alici, jejíž instagramový profil zná nazpaměť, včetně všech zpráv, na které mu nikdy neodpověděla, na tanečním tréninku potkává Kristýnu. A na novou lásku je zaděláno…

Vzápětí však jeho otec Michal obrátí celé rodině život naruby svým životním odhalením. Odstartuje tak řetězec nečekaných událostí, se kterými se jeho rodina bude muset nějak vypořádat.

„V seriálu Sex O’Clock se naši hrdinové dostávají do situací, které nejspíše překvapí celou řadu lidí. Nechceme být prvoplánově bulvární ani nahotou přitahovat pozornost. Jde nám o to vyvolat diskuzi nad intimními tématy, která jsou pro tuto generaci běžná, ale stále vzbuzují víc otázek než odpovědí,“ vysvětlila producentka a spoluscenáristka Karolina Zalabáková.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Seriál Sex O’Clock: Herci/obsazení

Hlavní role Adama a Kristýny byly svěřeny dosud neznámým debutujícím hercům, kteří tak mohli svým postavám vdechnout více přirozenosti a autenticity. Maxmilián Kocek v seriálu prý hraje tak trochu sám sebe a Karolina Omastová je zkušenou tanečnicí i ve skutečném životě.

Role rodinných příslušníků připadly známým hercům, Janu Révaovi, Petře Bučkové, Janě Švandové a Sáře Korbelové.

Dále v seriálu hrají Leona Skleničková, Tomas Sean Pšenička, Lucie Siposová, Kristýna Leichtová, Iva Pazderková, Josef Carda a další.

Herec Postava
Maxmilián Kocek Adam Anenský
Karolin Omastová Kristýna Baráková
Jan Révai Michal Anenský (Adamův otec)
Petra Bučková Judita Anenská (Adamova matka)
Sára Korbelová Ema Anenská
Jana Švandová Babička Greta

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Jan Révai jako Michal Anenský (Adamův otec)

Přestože za svou dosavadní kariéru ztvárnil celou řadu menších či větších rolí (z poslední doby např. ve filmu Banger.), účinkování v seriálu Sex O’Clock bylo pro Jana Révaie v mnoha ohledech jedinečné.

Celý projekt Sex O’Clock se totiž od běžné seriálové tvorby značně odlišuje, a to především novými odvážnými tématy a z nich vyvěrajícími tragikomickými postavami.

„Už od první chvíle vidíme, že v rodině není všechno v cajku! Každá rodina se potýká s nějakými problémy, ale tato rodina vyobrazuje problémy všech generací. Ať jsou to teenageři, rodiče, milenci či prarodiče. Řekněme, že naše seriálová rodinka je standardně nestandardní,“ řekl k minisérii Sex O’Clock Jan Révai.

Petra Bučková jako Judita Anenská (Adamova matka)

S eskapádami svého manžela Michala a dvou dospívajících dětí si musí poradit a nezbláznit se Judita v podání herečky Petry Bučkové. Ta dosud hrála v několika českých a koprodukčních filmech a v celé řadě seriálů nejen českých, ale i třeba francouzských, německých či amerických.

sipka Zkoukni seriál Sex O’Clock teď a zdarma na Voyo

Tato herečka bývá popisována jako nezvykle energická a akční, což sdílí se svou postavou Judity, která dokáže vyplnit každou minutu svého času a nikdy byste ji nenašli sedět s vínem před televizí.

„Mou Juditu potkáte mezi ponožkami, praním, žehlením, vařením a s telefonem na uchu. Sex O’Clock je plný neočekávatelných událostí, které mou postavu přimějí zeptat se, jestli náhodou nezapomněla sama na sebe,“ vylíčila Bučková.

Maxmilián Kocek jako Adam Anenský

Debutující herec Maxmilián Kocek byl pro roli dospívajícího Adama jasnou volbou. Splynul s ním tak dokonale, že někdy ani sami tvůrci nevěděli, zda se zrovna baví s Maxmiliánem nebo s Adamem.

„Sex O’Clock je o vztazích mezi dětmi a rodiči. Vlastně celkově o vztazích a taky o lásce, sexualitě, problémech a o těžkých rozhodnutích,“ říká k seriálu Kocek.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Karolin Omastová jako Kristýna Baráková

Debutující herečka není tanečnicí jen v seriálu, ale i v životě. Pro roli mladé tanečnice tak byla skvělou volbou. Filmový taneční kouč Marek Zelinka si spolupráci s takhle zkušenou tanečnicí velmi pochvaloval.

Dokonce nebylo ani nutné absolvovat všechny přípravné tréninky, což herečce vzhledem k jejím studiím na Slovensku a nutnému dojíždění přišlo vhod.

Sára Korbelová jako Ema Anenská

Adamovu sestru ztvárnila v seriálu herečka Sára Korbelová, která v oboru není žádným nováčkem. Kromě seriálu Ulice si zahrála např. v Krejzových, Slunečné, Specialistech a řadě dalších seriálů.

„Ačkoliv na scénáři tvůrci pracovali už několik let, stejně nás nechali se podílet na tvorbě postav, třeba i něco změnit, přidat. Takže jsme je hned od začátku znali velmi důvěrně a s tím se lépe pracuje.

Také jsme měli před natáčením víkendový workshop s kurzem intimity, který nás dobře připravil na natáčení intimních scén,“ poodkryla Korbelová zákulisí vzniku seriálu Sex O’Clock.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Jana Švandová jako babička Gréta

Role babičky Gréty se chopila známá česká herečka Jana Švandová, která se prý v mladém kolektivu pohybuje velice ráda. Také díky tomu se s mladistvými postavami seriálu dokázala lépe ztotožnit a sblížit.

Postava Gréty, která je tak trochu moralistka, sice zasáhne do životů členů její rodiny, avšak dle názoru Švandové by si různé generace do životů příliš zasahovat neměly.

„Myslím, že to patří ke každé generaci. Moje maminka i babička vždycky říkaly: ‚Za nás to bylo všechno jinak‘. A já si myslím, že jednoduše každá generace má svoje období. Je to jen její období. A je vždycky krásné a posunuje se někam dál,“ řekla Švandová.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Tvůrci seriálu Sex O’Clock

Pro streamovací platformu Voyo natočila seriál brněnská produkční společnost Cinebonbon scenáristky a režisérky Karoliny Zalabákové. Ta napsala scénář spolu s místním autorem Matějem Randárem a o režii se podělila s talentovaným Janem Bártkem, pocházejícím ze Zlína.

Na tvorbě seriálu pracovala Zalabáková pět let. Aby pochopila současnou mladou generaci, docházela na svou bývalou střední školu a pozorovala, zkoumala, šmírovala, napodobovala. A co zjistila?

„S touhle exkurzí jsem pochopila, že naši šestnáctiletí přátelé řeší bez pocitu trapnosti své trans kamarády a kamarádky, upřímně je trápí planeta a jestli je konkrétní jedinec hetero nebo homo je každému upřímně jedno,“ nastínila Zalabáková svá zjištění.

sipka Klikni ZDE a sleduj seriál Sex O’Clock na Voyo zdarma

Michal Reitler (ředitel obsahu Voyo)

Důležitou osobou na pozadí vzniku seriálu je také televizní producent Michal Reitler, aktuálně ředitel vývoje obsahu televize Nova a Voyo. Na svém kontě má nespočet úspěšných a oceňovaných seriálů.

Než se v roce 2021 chopil postu ředitele obsahu na Nově, deset let působil jako kreativní producent v ČT. V jeho tvůrčí skupině vznikla řada výjimečně úspěšných děl jako Případy prvního oddělení, Dukla 61, MOST!, Ochránce, Devadesátky a mnoho dalších nezapomenutelných děl.

A co řekl Reitler k seriálu Sex O’Clock? „Konečně je tu český seriál o pubertě! Přidrzlý, otevřený, vtipný a pod tím vším závažný. Oceňuji, že producenti zvolili výrazný výtvarný styl, příběh zasadili do Zlína, obsadili nové tváře a těm známým dali role, jaké nás překvapí a budou bavit.“

Hodnocení seriálu Sex O’Clock: 7/10

  • Odpočinkový seriál, který tematicky i stylově jede na podobné vlně jako zahraničí kolegové Euphoria či Skam.
  • Sonda do reality teenagerů, která sice trpí častými klišé a zjevnými kvalitativními nedostatky, ale dokáže pobavit.

Voyo - 2 000 filmů a seriálů bez reklam

Zdroje:

  • https://tv.nova.cz/porad/sex-o-clock/clanek/492594-pridrzly-vtipny-a-provokativni-sex-o-clock-miri-na-voyo-serial-o-tom-ze-pubertou-peklo-teprve-zacina
  • https://tv.nova.cz/porad/sex-o-clock

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Survivor Česko a Slovensko 2024

Survivor Česko & Slovensko 2024: Nejnovější díly online zdarma

Aktuálně probíhá nejnovější řada Survivora Česko. Kde ji sledovat online zdarma? Veškeré potřebné info k této reality show najdete v článku...

Seriál Velvyslancova dcera online

Seriál Velvyslancova dcera: Herci, počet dílů, recenze a Voyo

Turecká telenovela Velvyslancova dcera slaví u českých diváků velký úspěch. Sledovat můžete každý den na Nova Lady nebo online na Voyo ☝

Kamery Sony v roce 1998 umožnily vidět skrze oblečení

Videokamery Sony v roce 1998 umožnily vidět skrze oblečení

Před několika lety zákazníci zjistili, že se videokamery Sony neúmyslně chlubí „rentgenovými“ schopnostmi.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY