Nevzali vás na denní studium na vysoké škole? Studujte dálkově

I když je v České republice poměrně velké množství vysokých škol, převyšuje poptávka nabídku studijních oborů, a tak se bohužel nedostane na všechny. Pokud patříte mezi ty, kteří se nedostali na denní studium, a máte pocit, že pro vás možnost získání vysokoškolského titulu padla, nezoufejte, stále je tu možnost – můžete studovat dálkově.

Nevzali vás na denní studium na vysoké škole? Studujte dálkově Foto: Pixabay

Dálkové bakalářské studium v Praze i jiných městech

To, že nebudete chodit na vysokou na denní bázi, rozhodně není žádná potupa. Vlastně je to pro vás i dobrá šance k tomu, abyste si současně se vzděláváním budovali i kariéru. Přes týden můžete pracovat a o víkendech studovat. Nejoblíbenějším městem je samozřejmě pro dálkové bakalářské studium Praha, ale studovat kombinovanou formou můžete víceméně na všech vysokých školách – ať už státních, či soukromých. Samozřejmě ale není dálkové studium možné u všech oborů – například medicínu prostě za víkendy nevystudujete.

Studovat na státní, či soukromé škole?

Častou otázkou, kterou si zájemci o studium na VŠ kladou, je to, zda zvolit školu státní, či soukromou. Obě mají své výhody i nevýhody, takže záleží spíše na vás, co jste a nejste ochotni akceptovat. Asi tou největší výhodou státních škol je to, že studujete zdarma, oproti tomu však soukromá vysoká škola nabízí individuálnější přístup a modernější prostředí včetně pomůcek pro výuku. Nejste-li si jisti, kterou variantu zvolit, rozhodně doporučujeme navštívit vám vybrané univerzity na dnech otevřených dveří, které pořádají, a seznámit se s prostředím, vyučujícími i jednotlivými studijními programy.

Pokud byste během dálkového studia zjistili, že vám tato forma nevyhovuje, můžete zkusit další rok štěstí znovu a přihlásit se na denní studium – budete mít větší šanci díky získaným znalostem a většina škol vám navíc uzná již úspěšně složené zkoušky a zápočty, takže nebudete muset absolvovat vše znovu. Ať už tedy u vás zvítězí státní, či soukromá vysoká škola, může být dálkové bakalářské studium skvělou volbou, jak nepromarnit rok po neúspěšných přijímačkách na denní studium.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Platové tabulky učitelů: MŠ, SŠ, VŠ, ZUŠ + asistenti

Platové tabulky učitelů 2024: MŠ, SŠ, VŠ, ZUŠ + asistenti

📌 Podívejte se, jak vypadají platy učitelů v tomto roce 📌 O kolik se platy zvedly oproti loňskému roku a kdo do jaké platové třídy spadá,...

Změna dodavatele energií je sice jednoduchá, přesto ale může zabrat hodně času

Jak na změnu dodavatele energií - plynu a elektřiny

Zajímá vás, jaké kroky musíte podstoupit při změně dodavatele energií? Na co si dát pozor? Jak vybrat nového dodavatele? Poradíme vám v...

MBTI test typologie osobnosti online - poznejte svůj typ

MBTI test typologie osobnosti online - poznejte svůj typ

Chcete vědět, jaký jste typ osobnosti a více poznat svůj charakter? Udělejte si MBTI online test zdarma. Poradíme vám kde je hledat.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY