Plyšové hračky podle her, animovaných filmů a seriálů

Plyšovým hračkám už je několik desítek let a jejich oblíbenost mezi dětmi i těmi staršími v žádném případě neupadá. Právě naopak, každá doba sebou nese určité podoby plyšových hraček, které pak stanou novým trendem.

Plyšové hračky podle her, animovaných filmů a seriálů Foto: Freepik

Plyšáci: Plyšový medvídek

Vznik plyšových hraček sahá až do roku 1880, kdy začaly vznikat první plyšové hračky vyrobené německou firmou Steiff, a zároveň došlo k odsouhlasení regulace pro import hraček do Spojených států.

Masové výroby v USA se tak dočkaly o dvanáct let později, v roce 1892. Nejvíce se v dětských pokojích zabydlel plyšový medvěd.

V dobách amerického prezidenta Theodora Roosevelta sláva plyšového medvěda značně posílila. Jedna z historek tvrdí, že Roosevelt byl vášnivým lovcem medvědů, který se ale vyhýbal lovení malých medvíďat. Dokonce se stal prý i kmotrem plyšového medvídka – Teddyho.

Jedním z nejznámějších plyšových medvědů je medvídek Pú, hlavní postava v dětské knížce, kterou napsal britský spisovatel Alan Alexander Milne.

Plyšové hračky pro milovníky videoher, filmů a seriálů

Od svého vzniku se plyšová zvířátka rozrostla o různé psy, kočky, králíčky, prasátka, pandy a jednorožce. Plyšáci v podobě pohádkových postav se rozvojem médií a reklamy staly populárním artiklem v obchodech s hračkami. Jaké jsou ty nejoblíbenější?

Pokémon plyšáci

Pokémon je postava, která se objevila v japonských videohrách společnosti Nintendo pro Game Boy, posléze v animovaném seriálu, karetní hře a komiksu. Roku 2016 si lidé mohli stáhnout do mobilu hru Pokémon GO.

Kolekce plyšových hrdinů zahrnuje postavičky Pikachu, Eevee, Squirtle, Morpeko, Bulbasaur, Charmander, Vaporeon aj.

Disney plyšové hračky: Stitch plyšák, Mickey mouse

Animovaný film Lilo & Stitch (2002) vypráví o holčičce Lilo z Havaje. Lilo se setká s mimozemšťanem jménem Stitch, který utekl z jiné planety. Kdo by neznal od Disneyho Mickey Mouse? Walt Disney a Ub Iwerks kreslenou postavičku myšáka vytvořili v roce 1928.

Pusheen plyšák

Pusheen je kočička z animovaného webového komiksu a blogu. Autorem postavy jsou Claire Belton a Andrew Duff, kteří ji společně vytvořili v roce 2010.

Jméno Pusheen pochází z irského slova puisín, což znamená v překladu koťátko. Pusheen je možné vidět i jako stickery, memy a GIFy na Facebooku a na YouTube. V roce 2014 kanadský výrobce Gund přišel s prvním plyšákem Pusheen.

Plyšové hračky – Tlapková patrola

Tlapková patrola vznikla jako animovaný televizní seriál, který vytvořil Keith Chapman v roce 2013. Jde o skupinu štěňat se zvláštními schopnostmi související nějakým záchranným povoláním, jako je hasič, nebo policista.

Plyšová Ovečka Shaun

Postavu Ovečky Shaun jste si mohli zamilovat v britském animovaném televizním seriálu studia Aardman a HiT Entertainment z roku 2006. Režisérem a autorem seriálu je Nick Park, který stojí i za seriálem Wallace a Gromit. Kromě Shauna se úspěšně prodává i roztomilý plyšový beránek Timmy.

Videohry: Plyšáci Sonic, Among us, Minecraft

Další plyšové hračky inspirované videohrami jsou např. ježek Sonic, vesmírní tvorové z akční hry Among us, postavy složené z kostiček na základě kultovní hry Minecraft.

Na trhu je nepřeberné množství plyšových postav, vybírat je možné podle velikosti nebo jestli jsou interaktivní a mluvící.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Zažijte Hvězdné války trochu jinak s LEGO Star Wars

Zažijte Hvězdné války trochu jinak s LEGO Star Wars filmy

Poznejte svět Star Wars z trochu jiné perspektivy a užijte si svoje oblíbené hrdiny s pořádnou dávkou humoru a nadsázky.

Srovnání dětských bankovních účtů od 15 let

Srovnání dětských bankovních účtů od 15 let

Chcete svým dětem ukládat kapesné na bankovní účet? 🤗 Rádi byste jim zřídili dětskou platební kartu? Chcete vědět, jaký je aktuálně...

Streamovací služba Disney Plus

Disney+ Česká republika – Aplikace, obsah, filmy a novinky

Streamovací služba Disney+ nabízí velkolepý obsah plný filmů, televizních seriálů či dokumentů. A to vše si můžete užívat na téměř...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY