Zažijte Hvězdné války trochu jinak s LEGO Star Wars filmy

I když se sága Star Wars žádnému skalnímu fanouškovi omrzet prostě nemůže, někdy je fajn sledovací maraton proložit něčím trochu jiným. Něčím, kde uvidíte své známé postavy i návaznost na děj oblíbených filmů, ale i humor a notnou dávku nadsázky. Přesně takové jsou krátkometrážní filmy nebo seriál LEGO Star Wars.

Filmy LEGO Star WarsSeriál LEGO Star Wars
Kde sledovatPostavičky


Zažijte Hvězdné války trochu jinak s LEGO Star Wars Foto: Pixabay

Filmy LEGO Star Wars

Krátkometrážní filmy různě navazují nebo vychází z děje klasických Hvězdných válek a můžete se těšit na dobrodružství dlouhé od 5 do 48 minut. Skvěle se pobaví všichni od fanoušků Star Wars, přes milovníky LEGAmladší diváky, až po kohokoliv, kdo je LEGEM i Star Wars zatím nepolíbený.

Seznam LEGO Star Wars filmů
LEGO Star Wars: Revenge of the Brick (2005) Tento díl paroduje  Hvězdné války: Epizodu III (2005) a Epizodu IV (1977)
LEGO Star Wars: The Quest for R2-D2 (2009) R2-D2 se během mise ztratí ve vesmíru včetně uložených cenných informací. Kdo ho najde první?
LEGO Star Wars: Bombad Bounty (2010) Dobrodružství totálního pošuka a vesmírného uklízeče Jar Jar Bingse, který vysává kostičky stavebnice napříč celými Hvězdnými válkami.
Star Wars: Padawanská hrozba (2011) Tým mladých Padawanů v čele s mistrem Yodou míří na naučnou exkurzi do galaktického senátu. Něco se ale zvrtne.
Star Wars: Impérium útočí (2012) Jeden z nejdelších dílů zobrazující občanskou válku, výhružky od impéria, povstání i Hvězdu smrti.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Hrozba Sithů (2013) Yodovy kroniky vyprávějí o schůzce Dart Sidiuse a jeho spojenců, kde plánují, jak konečně zvítězit.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Skrytý klon (2013) Darth Sidius využívá toho, že je galaxie vyčerpaná válkou, a chystá se ji se svými spojenci podmanit.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Jediové útočí  (2013) Po naprostém fiasku s klonováním armády se Sidius s kumpány ukryjí na Mustafaru, kde na ně čeká pomsta Jediů.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Útěk z chrámu Jediů (2014) Impérium je po zničení Hvězdy smrti na dně, ale Dart Vader už plánuje strašlivou pomstu. Luke Skywalker by ještě neměl oslavovat.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Honba za holokrony (2014) Luke Skywalker se vydává hledat posvátné krystaly nutné k dokončení výcviku, které jsou údajně ukryté v moři dun na Tatooine.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Útok na Coruscant (2014) Luke ví, že jediná možnost, jak ochránit rebely před pomstou císaře, je udeřit na Coruscant a sebrat mu všechny Holocrony.
Star Wars: Nové příběhy z Yodovy kroniky - Souboj Skywalkerů - Vader vítězí (2014) Císař je vzteky bez sebe a vyšle Darth Vadera, aby zničil Luka. Ale ten se zatím chystá k velmi odvážnému kroku.
Star Wars: Příběhy Droidů (2015) Droidové C3PO a R2D2 rekapitulují děj Hvězdných válek prostřednictvím svých osobitých vzpomínek.
LEGO Star Wars: Sváteční speciál (2020) Rey s astromechem BB-8 se z jediského chrámu vydávají na pouť časoprostorem a  prožívají památné momenty z Hvězdných válek.
LEGO Star Wars Terrifying Tales (2021) Po událostech Star Wars: Epizoda IX - Vzestup Skywalkera (2019) Poe Dameron a  BB-8 nouzově přistávají na Mustafaru a setkávají se s Graballou Huttem, který koupil Vaderův hrad.
LEGO Star Wars: Letní prázdniny (2022) Místo super překvapení na jachtě Halcyon si Finn užije setkání se třemi duchy Síly – Obi-Wanem Kenobim, Anakinem Skywalkerem a princeznou Leiou.

Seriál Star Wars: Dobrodružství Freemakerů – recenze a hodnocení

Slušný výčet filmů doplňuje i seriál, který se se svým kladným hodnocením na ČSFD – 77 %, zcela jistě řadí mezi oblíbené. Vypráví příběh sourozenců Freemakerových, kteří se živí jako sběrači, a provozují rodinný obchod se šrotem. Tentokrát se nejedná o žádnou parodii, ale o plnohodnotný příběh, který se odehrává mezi událostmi filmů Star Wars: Epizoda V – Impérium vrací úder a Star Wars: Epizoda VI – Návrat Jediů.

Star Wars: Dobrodružství Freemakerů (2016-2017)
Žánr Animovaný / Akční / Komedie
Země Původu USA
Počet dílů 13 epizod (první série)
Délka jednoho dílu 22-23 minut
Režie Per Risager, Frederik Budolph-Larsen

Pokud však stále raději zůstanete u oblíbené, klasické ságy Star Wars, nebo jste ji ještě, nedej bože, ani neviděli, doporučujeme se mrknout na to, v jakém pořadí jednotlivé filmy Star Wars sledovat.

Kde sledovat LEGO Star wars online?

Filmy nebo seriál LEGO Star Wars najdete napříč různými streamovacími stránkami, ale jestli chcete opravdovou kvalitu, bezpečnost a široký výběr dalších filmů a pořadů, zkuste se podívat na Disney+.

LEGO Star Wars postavičky: Darth Vader, Anakin Skywalker, princezna Leia, Han Solo a další

Některé filmové příběhy skutečně mohou ožít i u vás doma. U LEGA Star Wars to platí dvojnásob. LEGO totiž nabízí nejen všechny oblíbené i méně známé postavičky Star Wars, ale i helmy, vesmírné lodě nebo komplikovanější stavebnice postav pro dospělé fanoušky LEGA.

Zdroje:

  • https://www.csfd.cz/film/450080-star-wars-dobrodruzstvi-freemakeru/epizody/
  • https://www.csfd.cz/
  • https://www.disneyplus.com/cs-cz
  • https://www.lego.com/cs-cz/themes/star-wars/characters

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Bombuj TV - filmy a seriály online zdarma (cz)

Bombuj TV - filmy a seriály online zdarma (cz)

Web Bombuj TV nabízí bezplatné sledování filmů a seriálů a láká na žhavé novinky. Zároveň porušuje zákon, který si již na řadu jeho...

Jak se zbavit komárů v noci - osvědčené tipy, které fungují

Jak se zbavit komárů v noci - osvědčené tipy, které fungují

Kdo by neznal to otravné bzučení, které vám v noci doslova pije krev! Podívejte se s námi na pár tipů a metod, jak se nenasytným komárům...

Udělejte si řidičák na motorku a užívejte si svobody

Udělejte si řidičák na motorku a vyberte tu nejlepší

Lákají vás nespoutané cesty za dobrodružstvím a výlety s kapkou adrenalinu? Co zkusit řídit motorku? Podívejte se, co budete potřebovat a...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY