Poradíme, jak vybrat dámské kotníkové boty

Jak dotáhnout výsledný outfit k maximální dokonalosti? Vsaďte na kotníkovou obuv, nebo na stylové kozačky na podpatku. Neuděláte chybu a zazáříte.

Kotníkové boty ocení každá žena. Které jsou stylové a jak je nosit?
Foto: Unsplash

S výběrem bot je to u žen jako s výběrem kabelky. Vždy je potřeba zohlednit několik vlastností. Zejména dbejte na funkčnost, kvalitní materiál, zvolenou podešev a v neposlední řadě pak na vzhled. Taková zvýšená podešev dokáže u kotníkové obuvi divy.

Když si zvolíte kotníkové boty na viditelné platformě, přidá vám to nejen centimetry a opticky prodlouží nohy, ale někdy i dodá potřebné sebevědomí. Kotníková obuv na podpatku bude zaručeně znakem elegance každé ženy a v kombinaci se šaty nebo kostýmkem můžete vyrazit do divadlo i do kanceláře. Sportovněji založené dámy naopak ocení pevnou konstrukci boty bez podpatku. Ploché kotníčky zkrátka lehce doplní každý ležérní outfit.

Dejte si ale pozor, pokud obujete model pod nebo těsně ke kotníkům. Nohy tak totiž mohou působit kratší, než ve skutečnosti jsou. Odborníci radí, že mnohem lepším tahem jsou prodloužené délky lehce nad kotníky.

Univerzální černá, nebo jiná barva?

Kotníkové boty v černé a hnědé barvě jsou nejen nadčasové, ale hodí se téměř ke každému outfitu. Nemusíte tak dlouho přemýšlet, který pár nazujete. Chcete být odvážnější a pustit se do extravagantnějších kreací, vyzkoušejte kotníkovou obuv různých barev.

Pak už jen stačí sladit celkový dojem s kabelkou. Co třeba zkombinovat červené boty a červenou kabelku? A pokud si nejste jistí, zkuste se inspirovat 4 tipy, jak vybrat správnou kabelku na pracovní schůzku.

Materiál v hlavní roli

Kůže je nestárnoucí legenda. Kotníková obuv z kůže je odolná a dokonale se přizpůsobí tvaru chodidla. Ochrání vás před větrem a udrží nohy v suchu při náhodné přeháňce. Pokud zvolíte neutrální barvu, jako je černá, budou vás boty doprovázet řadu sezón.

V podzimním a zimním období bude ideální zvolit polokozačky s vysokým či nízkým podpatkem, případně zateplené boty na širokém podpatku nabízející praktickou stabilitu.

S detaily dotvoříte celkový look

Kotníková obuv se cvočky z vás spolehlivě udělá rebelku. Stačí jen doplnit úzkými džíny, koženou bundou, nebo květinovými šaty. Boho styl je oblíbený už několikátým rokem, k němu báječně padnou polokozačky ze semiše s třásněmi. Pak už jen záleží na vás, zda-li upřednostňujete kotníkovou obuv se šněrováním, nebo na zip, díky kterému je nazouvání rychlé a snadné.

Abyste dotáhli svůj vzhled k dokonalosti, sáhněte do kosmetické tašky pro rtěnku, pudr a tvářenku.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Kamery Sony v roce 1998 umožnily vidět skrze oblečení

Videokamery Sony v roce 1998 umožnily vidět skrze oblečení

Před několika lety zákazníci zjistili, že se videokamery Sony neúmyslně chlubí „rentgenovými“ schopnostmi.

registracni-formular

DROZD – dobrovolná registrace občanů ČR na cestách

Systém DROZD schraňuje informace o občanech ČR na výjezdech mimo republiku, stará se o jejich bezpečnost a poskytuje důležité informace a...

profimedia-0587930416.jpg

Proč jídlo v letadle nechutná dobře? Může za to hluk

Jídlo v letadle často hezky voní i lákavě vypadá, ale s chutí to už taková sláva nebývá. Na vině však nejsou kuchaři, ale hluk v pozadí...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY