Jaké jsou současné módní trendy?

Letošní sezóna se ponese na vlnách nadčasového minimalismu, který ale v žádném případě nebude nudný. Přehlídková mola v Londýně, Paříži a dalších světových metropolích byla první vlaštovkou, která napoví, co v našem šatníku ovládne i české ulice.

Jaké jsou současné módní trendy? Foto: Answer

Které oblečení bude letošním hitem?

V jednoduchosti je krása, proto letos rozhodně neuděláte chybu s klasickým sakem, bílou košilí a dobře padnoucími kalhotami či džíny, případně áčkovou sukní. Co by se rozhodně nemělo podceňovat je kvalitní materiál. Pokud nejste příznivci tzv. fast fashion, budete určitě rádi, když si kvalitní kousky oblečení zachováte i pro další roky.

Kromě základních tlumenějších barev, jako je hnědá, béžová, šedá, černá a bílá, se budou nosit pastelové barvy – „máslově“ žlutá (butter yellow), pudrově růžová a pastelová modrá. Tyto kombinace a trendy se odráží také např. v neformálním volnočasovém oblečení americké značky Gap. Mikiny a trička jsou stálicemi v našem šatníku, a navíc vrstvení je stále in.

Na podzim a v zimě se budou nosit vlněné kabáty, bomber bundy, trenčkoty v neutrálních odstínech a oversize bundy. Zejména půjde o černý kabát v maxi délce s pánským oversize střihem a výraznými rameny. Pozornost se v módních kolekcích zaměřuje také na ženskou siluetu ve tvaru přesýpacích hodin, tj. výrazná ramena (ramenní vycpávky), zdůrazněný útlý pas (tenké i mohutnější pásky).

Přehled módních trendů 2023 Foto: Answer

Boty sázejí na funkčnost a módní design

Tento rok se vrací zpátky slip on kozačky mířící vysoko nad kolena. Výhodou slip on obuvi (nazouvací) je bezesporu snadné a rychlé obouvání. Po několika letech se objevují na scéně tzv. kitten heels neboli kačenky, které zažívaly boom v 50. letech minulého století. Jedná se o lodičky na nízkém podpatku (max. 5 cm), který se může i nemusí dole rozšiřovat.

Pohodlí dokážou zajistit také tenisky, polobotky a mokasíny typu loafers. Jsou natolik univerzální, že je můžete nosit jak k sukni nebo šortkám, tak k dlouhým kalhotám a kabátu.

Italský design se tradičně drží na špičce. Hledat inspiraci můžete začít třeba právě u Geox CZ – široká nabídka.

Doplňky a šperky povýší každý outfit

Síla detailů, jako jsou doplňky a šperky, dotváří finální look. Zářivě červené doplňky a vínový odstín způsobí dokonalou revoluci v uniformitě. Devadesátky se nám připomenou v podobě malých kabelek přes rameno. Specifický typem je dlouhá úzká kabelka, která se dá dát přes rameno do podpaží a přezdívá se jí bagetová kabelka.

Letos budou v kurzu perly, stříbrné šperky, náhrdelníky přiléhající ke krku (tzv. chokers), výrazné náušnice a prsteny (extravagantní kousky, různé materiály a tvary).

Náušnice, náramky, náhrdelníky a hodinky se dají spárovat s formálním i neformálním oblečením. Blýsknout se tak doslova můžete při každé příležitosti. Věděli jste, že kameny Swarovski CZ na answear.cz používají věhlasné módní domy a návrháři?

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Modřina na ruce dítěte

Zjistěte, jak se rychle zbavit modřiny nejen v obličeji

Každý z nás ji někdy měl a řešil, jak urychlit její hojení. Řeč je o modřině. Přečtěte si, jak se zbavit modřiny pomocí různých způsobů.

Potravinový mol

Přečtěte si, jak se zbavit molů jednou provždy!

Moli jsou známí škůdci, kteří vypadají na první pohled nevinně, nicméně ničí potraviny nebo oblečení. Přečtěte si, jak se jich účinně...

Svatební dar

Originální a kreativní tipy na svatební dar

Někdo z vašeho kruhu blízkých chystá svatbu a vy si lámete hlavu, čím nevěstu a ženicha obdarovat? S výběrem svatebního daru to není jen...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY