Kam vyrazit na líbánky?

Řekli jste si ano, oslavili svůj sňatek s rodinou a přáteli, pili, jedli, tancovali do sytosti... a co teď? No přece líbánky! Co by to bylo za svatbu bez následné romantické dovolené, kde si novomanželé odpočinou od svatebního reje a mohou se věnovat jeden druhému. V tomto článku vám přinášíme spoustu inspirace a tipů, kam vyrazit na líbánky.

Líbánky v ČRV Evropě
V těhotenství

Líbánky Foto: Profimedia

Líbánky jako první dovolená novomanželů

Líbánky jsou obdobím, které následuje bezprostředně po svatbě, kdy novomanželé obvykle vyráží na společnou dovolenou nebo alespoň na nějaký ten romantický výlet. Jedná se o dny či týdny, které mají svou důležitost a opodstatněnost. Umožňují novomanželům, kteří právě absolvovali veškerý mumraj a emoční kolotoč spojený se svatbou, aby si užili jeden druhého a naplno si uvědomili, co se stalo a čím procházejí.

Kam na svatební cestu (líbánky) v ČR?

V České republice najdete spousta krásných míst, kam můžete vyrazit na svatební cestu. Ať už vás lákají historické památky, malebný venkov, horská příroda nebo adrenalinová dobrodružství, každý si najde to své. Pokud tedy netoužíte po exotice a mořských plážích, za těmi se budete muset vydat dál za hranice.

Český Krumlov

Toto malebné historické městečko patří mezi nejromantičtější místa naší země, a proto je i často vyhledáváno a navštěvováno zamilovanými páry. Ne nadarmo bylo zapsáno na seznam UNESCO – najdete tu gotický zámek, atmosferickou architekturu, romantické uličky a kavárny, středověké krčmy, plavby po Vltavě nebo letní scénu Jihočeského divadla s otáčivým hledištěm.

Najdete tu i spoustu různých možností líbánkového ubytování, od luxusních apartmánů přes romantické hotýlky až po nedaleké kempy pro nenapravitelné dobrodruhy. Vyražte po svatbě do Českého Krumlova a užívejte si pohádkovou atmosféru tohoto kouzelného městečka plnými doušky.

Karlovy Vary

Další skvělou volbou jsou Karlovy Vary, a to zejména pro milovníky hýčkání a sladkého nicnedělání. Toto lázeňské město skýtá nespočet možností wellness a relaxace, je proslulé ozdravnými termálními prameny, luxusními hotely a podniky a romantickými zákoutími na břehu řeky. Dopřejte si léčebné procedury v lázeňském komplexu, vychutnejte si procházky po kolonádě nebo objevujte zázraky okolní přírody.

Krkonoše

Pokud před městem dáváte přednost přírodě a milujete horské scenérie, Krkonoše pro vás budou to pravé ořechové. Toto pohraniční pohoří nabízí romantické chaty s dechberoucími výhledy, malebné horské vesničky a městečka a nádhernou přírodu protkanou turistickými stezkami. Podle ročního období a aktuálního počasí se tu můžete věnovat nejrůznějším sportům, lyžování, bobování, turistice nebo třeba vyrazit do lanového centra v Peci pod Sněžkou.

Jižní Morava

Další romantickou lokalitou je oblast jižní Moravy, mnohými považovaná za českou Itálii. Najdete tu vinné sklípky, rozložité vinice, hrady a zámky, ale také spoustu možností, kam vyrazit na výlety nebo cyklovýlety. Obzvláště krásnými místy jsou Lednicko-Valtický areál a Mikulov. Vyražte na jižní Moravu a objevte krásy této vinařské oblasti.

Praha

Velký romantický potenciál má i naše hlavní město, zejména pokud ho navštěvujete jen zřídkakdy. Do stověžaté matičky se dnes na líbánky vydávají novomanželé z celého světa, tak proč ne i vy? Malebné uličky, historické památky, nádherné výhledy, procházky po nábřeží nebo výletní plavby po Vltavě.

Kam na svatební cestu (líbánky) v Evropě?

Pokud vám to umožňují okolnosti, můžete se vydat i na líbánky mimo republiku, po Evropě nebo i dál. Evropa je plná nádherných romantických míst, ideálních pro svatební cestu.

Připravili jsme pro vás 5 nejoblíbenějších líbánkových destinací:

Paříž, Francie

Paříž je zcela nepochybně číslem jedna na seznamu líbankových destinací jako město lásky, které nabízí nepřeberné množství romantického vyžití. Udělejte si procházku po Montmartru nebo na břehu Seiny, udělejte si fotku na Eiffelovce i před ní a užijte si atmosféru francouzské metropole.

Amafijské pobřeží, Itálie

Toto pobřeží v jižní Itálii je plné nádherných pláží, malebných vesniček a křivolakých cest, po kterých se můžete toulat nazdařbůh, kochat se krásami místní přírody a úchvatnými výhledy na moře. Navštivte města jako Amalfi, Positano nebo Ravello a užívejte si slunce, pláže a vynikající italskou kuchyni.

Santorini, Řecko

Tato řecká ostrovní destinace je známá svými bílými domky s modrými střechami a úchvatnými výhledy na Egejské moře. Toulejte se úzkými uličkách, kochejte se slunečními západy na pobřeží a rozmazlujte své chuťové buňky lahůdkami místní gastronomie.

Dubrovník, Chorvatsko

A co líbánky na chorvatský způsob? Lokalita, která vás jistě nezklame, je Dubrovník, historické město obehnané hradbami na pobřeží Jadranu. Čekají tu na vás nádherné pláže, romantické uličky, bohatá kultura i gastronomie. Lenošte si na pláži nebo se procházejte po hradbách, navštivte historické památky a užívejte si romantické večeře s výhledem na moře.

Barcelona, Španělsko

Španělská Barcelona je městem plným života, krásných pláží a architektonických pokladů. Navštivte ikonickou Sagradu Família, procházejte se po ulici La Rambla a ochutnávejte španělskou kuchyni.

Jak strávit líbánky v těhotenství?

V případě, že se na líbánky chystáte v těhotenství, je důležité tomu přizpůsobit tempo, program a podle stádia těhotenství i způsob dopravy a celkové pojetí svatební cesty. Především se snažte dobře naslouchat svému tělu, vyhýbejte se přílišné fyzické námaze a vybírejte si aktivity, které vám budou přinášet radost a uvolnění. Nezapomeňte také konzultovat plán líbánek se svým lékařem, abyste se ujistili, že pro vás a vaše dítě bude posvatební cestování bezpečné.

Líbánky v těhotenství můžou být skvělou příležitostí ke společnému láskyplnému odpočinku, posílení pouta mezi vámi a partnerem a oslavou nového života, který se blíží. Tady jsme pro vás připravili několik tipů, jak takové líbánky strávit a užít si je do sytosti.

Wellness a relaxace:

Dopřejte si společně s partnerem relaxační procedury. Můžete navštívit wellness resort, který nabízí speciální těhotenské masáže, plavání v bazénu nebo odpočinek v lázeňských lázních.

Romantický pobyt:

Zvolte si klidnou romantickou destinaci, například malebný hotel u jezera nebo na pobřeží, kde si můžete užívat krásné výhledy a nenáročné procházky. Vyhledejte ubytování s prostorným pokojem, kde se budete cítit dostatečně pohodlně.

Kulturní zážitky:

Naplánujte si pobyt v místě s bohatou kulturou a historií, kde můžete navštívit muzea, umělecké galerie nebo historické památky, případně se zúčastnit poklidného festivalu, koncertu či divadelního představení. Ale nepřehánějte to s množstvím aktivit a vybírejte si jen ty nenáročné a bezpečné.

Plážová dovolená:

Lenošení na pláži u vody, klidné procházky na pobřeží a dechberoucí výhledy by dost možná mohly být to pravé pro vaše líbánky v těhotenství. Nezapomínejte na pravidelný přísun tekutin a dostatečnou ochranu před sluncem.

Pobyt v přírodě:

Pobyt v přírodě na čerstvém vzduchu dokáže dokonale zrelaxovat a nabít novou energií. Nenáročné procházky pomalým tempem jsou v těhotenství nejen zdraví prospěšné, ale také vám s partnerem poskytnou příhodné intimní prostředí na společně strávený čas v tak důležitém období vašeho života.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Svatba

Kolik stojí svatba?

Chcete si říct ano a vstoupit do svazku manželského, ale trápí vás otázka finančního rozpočtu? Podívejme se na výdaje spojené se svatebním...

Jak si vybrat cestovní pojištění: Nejdůležitější faktory, které je třeba zvážit

Jak si vybrat cestovní pojištění: Nejdůležitější faktory, které je třeba zvážit

Cestovní pojištění byste si měli sjednat vždy, když jedete za hranice našeho státu, i kdyby šlo o výjezd jednodenní. K čemu se vám bude...

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si sbalit na dovolenou k moři - seznam věcí

Co si s sebou sbalit na dovolenou k moři? Co si vzít do letadla a co přibalit pro děti? Nechte se inspirovat univerzálními seznamy věcí, co...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY