Podložka Pranamat: recenze – Vyplatí se ji pořídit?

V tomto článku jsme se podívali na zoubek akupresurní podložce Pranamat Eco, která je údajně nejoblíbenější masážní soupravou na světě. Skutečně si ji lidé na internetu tak pochvalují nebo se jedná o placenou propagaci?

Co to jeÚčinkyKontraindikaceRecenzeSleva

Pranamat: akupresurní podložka

Foto: Profimedia

Co to je Pranamat?

Pranamat (Pranamatka) je akupresurní podložka, o které se na internetu v posledních dvou letech hodně mluví. Kromě pěkného designu by měla být ekologická a mít pozitivní vliv na zdraví.

Pranamat: účinky – Jaké benefity má podložka přinášet?

Na webových stránkách pranamat.cz se můžete dočíst, že podložka přináší uživatelům následující benefity:

  • uvolňuje napětí v zádech,
  • působí proti bolesti zad,
  • snižuje napětí v krku a ramenou,
  • zmírňuje bolesti hlavy,
  • pomáhá zlepšit spánek,
  • podporuje hladkost a pevnost pokožky na stehnech, hýždích a břiše.

Pranamat v těhotenství a další kontraindikace

Na webu rehabilitace.info. je uvedeno, že Pranamat podložku ani jinou masážní pomůcku byste v těhotenství neměly používat. Na její pozitivní efekt si tedy musíte počkat až po narození a odkojení dítěte. Akupresurním podložkám byste se měli vyhnout také v případě, kdy trpíte:

  • poruchou srážlivosti krve,
  • užíváte antikoagulancia (léčiva snižující srážlivost krve),
  • kožními chorobami,
  • smyslovou přecitlivělostí nebo máte poraněnou pokožku.

Používání podložky byste měli probrat se svým ošetřujícím lékařem také v případě, kdy máte některou z níže uvedených nemocí:

  • srdeční choroby,
  • rakovina,
  • revmatoidní artritida,
  • epilepsie,
  • akutní zánětlivá nebo infekční onemocnění.

Kdo stojí za akupresurními podložkami?

Akupresurní podložky vyrábí stejnojmenná společnost Pranamat Eco se sídlem v lotyšské Rize. Společnost působí na trhu od roku 2009. Masážní akupresurní podložky údajně vyvíjeli vědci a na základě výsledků studií, kterých se zúčastnilo 60 dobrovolníků, byl zjištěn pozitivní vliv na jejich zdraví (viz uvedené benefity výše).

Pranamat: recenze – Jak hodnotí podložku uživatelé?

Na internetu se objevilo několik recenzí od uživatelů a uživatelek, které si produkt chtěli vyzkoušet a zjistit, zda jsou Pranamatky opravdu tak zázračné, jak výrobce tvrdí.

Pranamat: zkušenosti – Vyplatí se Pranamat podložku koupit?

Některé uživatelky byly zpočátku skeptické a myslely si, že jde pouze o dobře promyšlený marketing. Odrazovala je také vysoká cena. Protože u nich ale zvědavost zvítězila, Pranamat podložky si objednaly a podělily se o své zkušenosti.

Afrikana (emimino.cz) o podložce Pranamat říká: „Mně podložka pomohla při problémech s blokádami bederní páteře. Preventivně, a i když se blokáda začala rozjíždět. Skvěle to uvolní celá záda. A když si člověk vezme sadu s polštářkem, tak mu to pomůže i se zatuhlými trapézy a krční páteří.“

„Takže jsem okoukla pár IG profilů fyzioterapeutů, kteří podložku doporučovali, a po delším přemýšlení ji nakonec koupila. Sice to stálo nekřesťanské peníze, ale líbila se mi záruka, slibovaná životnost těch hrotů, že je to vyráběné z eko plastu a dalších kvalitních materiálů a v Lotyšsku. Že to prostě není nic pochybného z Aliexpressu. A jsem vážně spokojená a koupila bych ji znova.“

Karolína Hornová chválí na webu rungo.cz zcela přírodní, prodyšný materiál Pranamatky, dále pak její kvalitní a estetické zpracování, výrobu v EU, stoprocentní recyklovatelnost a 30denní lhůtu na vyzkoušení. Uživatelce pomáhá podložka s bolestí zad a po běhu na regeneraci lýtek.

Asiina (emimino.cz) koupila podložku Pranamat v Lidlu„Mám z Lidlu a ráda si na ni lehávám, je to taková chvilka klidu pro mě, 😃 pomáhá mi hlavně s bolestí hlavy.“

Tereza vyzdvihuje na webu lecimdeti.cz schopnost Pranamatky urychlit regeneraci těla po sportu, pomoct s bolestí zad, zajištění klidnějšího spánku a především redukci celulitidy a tím i docílení hladké pokožky.

Pranamat Eco: recenze
výhody nevýhody
30denní lhůta na vyzkoušení velká ostrost hrotů
(pocit počátečního nepříjemného bodání při ležení)
zdravotní benefity nutnost opatrnosti při manipulaci
(v opačném případě hrozí riziko poranění)
jednoduché používání vysoká pořizovací cena
etická a ekologická výroba

Z výše uvedených recenzí soudíme, že by se koupě Pranamatky měla vyplatit. Pokud jste však opačného názoru, podívejte se na další kladně hodnocené podložky. Některé uživatelky zmiňují na diskuzním portálu emimino.cz také masážní podložku 4FIZJO, která je levnější a stoprocentně přírodní akupresurní podložku Koanni.

Pranamat: sleva – Jak ji získáte a kolik ušetříte?

Na webových stránkách výrobce Pranamat.cz si můžete vybrat ze tří masážních setů (základní, celotělový a celotělový pro), přičemž u každého nabízí obchod slevu. Tu stačí uplatnit v nákupním košíku. Po zadání slevového kupónu LECIMDETI budou ceny následující:

  • základní set – 5 400 Kč (původní cena 6 000 Kč),
  • celotělový set – 7 470 Kč (původní cena 8 300 Kč),
  • celotělový pro – 8 910 Kč (původní cena 9 900 Kč).

Pranamat: recenze – shrnutí

Pranamat podložka na nás působí jako kvalitní produkt, který stojí za to i přes vyšší cenu vyzkoušet nejen kvůli zdravotním benefitům, ale také evropské výrobě, která je šetrná k životnímu prostředí a zdravotně nezávadná. Pokud vám nebude vyhovovat, můžete ji do 30dní vrátit.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Jak poznat plíseň na nohách a jak se jí rychle zbavit?

Jak poznat plíseň na nohách a jak se jí rychle zbavit?

Poznat plíseň na nohách nemusí být tak snadné, jak se může zdát, protože její projevy jsou občas velmi nenápadné. Jak tedy zjistit, že ji...

Bolest ucha

Co způsobuje bolest ucha a co pomáhá?

Trápí vás bolest ucha? Ustavičné píchání až bodání, zalehnutí, zvýšená citlivost v oblasti ucha a zhoršení kvality sluchu. Jak řešit...

Co je svalová horečka, jaký je průběh a čím ji léčit?

Co je svalová horečka, jaký je průběh a čím ji léčit?

Bolí vás po cvičení svaly natolik, že se sotva zvednete z gauče? Cítíte se ještě dny po zátěži unavení a slabí? Pak si procházíte svalovou...

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY